HCL.HR

Star Citizen je apsolutni rekorder u prikupljanju sredstava za razvoj igre

crnigavran 01.10.2013.   •   8 komentara


U godinu dana otkako skuplja sredstva za svoj razvoj, simulacija svemirskog trgovanja i ratovanja pod nazivom Star Citizen prikupila je ogromnih 20 milijuna dolara.

Kada je Chris Roberts, tvorac kultnih igara Wing Commander i Freelancer, u listopadu prošle godine pokrenuo kampanju za prikupljanje financijskih sredstava kako bi ostvario svoju ambicioznu viziju novim simulatorom svemirskog trgovanja i ratovanja, vjerojatno nije ni sanjao da će njegov projekt postaviti rekord među sličnim kampanjama. Naime, Star Citizen, kako mu naziv glasi, nakon uspješne Kickstarter kampanje nastavio je s prikupljanjem novca da bi godinu dana kasnije dosegnuo impresivnih 20 milijuna dolara.

Igra će radi toga dobiti niz novih mehanika, među kojima i sustav ratovanja na planetima iz prvog lica. Roberts je taj značajan dodatak ukupnoj formuli prokomentirao ovako: „Ovo znači da sada proširujemo FPS mehaniku koju smo već napravili za ukrcavanje na brodove na još više segmenata u igri. Možete se tako pridružiti bitci koja traje na nekom svijetu, lansirati napad na piratsku bazu, pomoći kolonizatorima i otjerati bandite… mogućnosti su beskrajne.“

Kako Star Citizen ne pokazuje znakove posustajanja u prikupljanju novčanih sredstava za razvoj, Roberts i njegov tim Cloud Imperium Games već su najavili što planiraju napraviti ako prikupe 22 milijuna dolara. U tom slučaju igra će imati realistične likove, odnosno njihove facijalne animacije po uzoru na L.A. Noire. Zanimljivo je kako će fanovi time dobiti priliku da se njihova lica pojave u igri. Nekako ne sumnjamo da će igra dosegnuti i taj cilj, no ako i ne dosegne svejedno već izgleda bolje od svega što se danas može pronaći na tržištu. Uvjerite se u to i sami kroz nedavni trailer:

Više detalja o Star Citizenu pronaći ćete na službenoj stranici, gdje možete i doprinijeti razvoju igre te rezervirati svoj primjerak za jesen iduće godine.

Komentari (8)

 • black_out

  01.10.2013 - 12:51

  Ovo sa FPS dijelom je totalna nepotrebna budalaština.

 • MrmAngeluS

  01.10.2013 - 13:06

  Zašto imam neki filing da će igra biti jedna od onih "odlična ideja, šteta što su ju skroz upropastili"
  Ne vjerujem trailerima ako ne pokazuju poantu i mehaniku igre, 95% slučajeva završi loše-osrednjim proizvodom.
  Iako je još rano pričati o tome ^^

 • PC MasterR

  01.10.2013 - 13:33

  P a to je Chris Roberts + 80 ljudi koje je on birao tako da nemam sumnje u odličnu igru,među prvim sam pleđerima i imam osječaj nakon hangara modula da če to biti jedna od boljih PC igara.

 • Apocalypse4987

  01.10.2013 - 14:28

  naravno da je toliko skupija, kad je tržište igara osiromašeno kvalitetnim space sim igrama. igra će bit remek djelo

 • HistorixCRO

  01.10.2013 - 14:56

  koji žanr je igra?

 • Noxion

  01.10.2013 - 16:28

  a eto, napokon nesto da me makne sa EVE 😀

 • MaliMicek

  01.10.2013 - 20:19

  Krajem 2013 i tijekom 2014 neće definitivno nedostajati "space" naslova.

  • Black op

   @MaliMicek, 02.10.2013 - 11:48

   Nabroj neke.Space sim zanr ima jos goru sudbinu od strategija i horora, otkad znam za sebe nisam cuo ni za jedan space sim naslov.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!