HCL.HR

Steam Deck 2 nije u planu idućih nekoliko godina, kažu iz Valvea

Zoran Žalac 22.09.2023.   •   2 komentara


Iako već sada postoji više prijenosnih uređaja koji su hardverski snažniji od Steam Decka, u Valveu ne planiraju nadogradnju u idućih nekoliko godina.

Nasljednika Steam Decka nećemo vidjeti u skorije vrijeme. U razgovoru za CNBC, Valveov programer Pierre-Loup Griffais izjavio je kako će ciljane performanse za Steam Deck ostati iste kroz sljedećih nekoliko godina. To nam sugerira kako u planu nije snažniji model ovog uređaja, barem ne u skorije vrijeme.

U intervjuu za The Verge, Griffais je tu tvrdnju dodatno objasnio na sljedeći način:

“Važno nam je da Steam Deck developerima nudi fiksni cilj za performanse, i da je naša poruka za korisnike jednostavna: svaki Deck može igrati iste igre. Samim time, mijenjanje razina performansi nije nešto što shvaćamo olako i učinit ćemo to tek onda kad budemo mogli ostvariti dovoljno značajan napredak. Isto tako ne želimo da bolje performanse dođu na račun energetske učinkovitosti i trajanja baterije. Ne očekujem da će tako značajan skok biti moguć kroz nekoliko idućih godina, ali svakako pratimo inovacije u arhitekturama i procesima proizvodnje kako bismo vidjeli u kojem smjeru idu stvari.”

Steam Deck je sada star 19 mjeseci i na tržištu su se u međuvremenu već pojavili hardverom snažniji uređaji slične vrste. Valveu to očito ne smeta nego smatraju kako je dobro da imaju konkurenciju jer to pomaže rastu još uvijek vrlo malog tržišta prijenosnih uređaja u PC gamingu.

Međutim, to što Steam Deck neće tako skoro dobiti svog snažnijeg brata vjerojatno ne znači da neće dobiti potencijalne revizije. Na listi želja igračima se između ostaloga nalazi Steam Deck s kvalitetnijim ekranom i tišim načinom hlađenja.

Komentari (2)

  • darknes5

    22.09.2023 - 22:09

    Ma deck je super..3 godine ladno moze jos izdrzati na trzistu..

    • ihneacho

      @darknes5, 24.09.2023 - 13:59

      realno svako 5 godina treba trajati handheld console

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?