HCL.HR

Steam je dobio proširenu podršku za Xbox kontrolere

Zoran Žalac 06.01.2021.   •   0 komentara   •   Tehnologija


Novo ažuriranje beta klijenta Steama donijelo je proširenu podršku za Xbox kontrolere, ali i jednu novu funkcionalnost za DualSense kontroler.

Sve više PC igrača koristi kontrolere u kombinaciji sa Steamom pa ekipa iz Valvea posvećuje sve više pažnje dodavanju funkcionalnosti kontrolera na Steam platformi. Za razliku od prijašnjih godina, Steam nativno podržava novije verzije kontrolera te njihove mogućnosti. Podrška za PlayStation 5 kontroler stigla je odmah po pojavi DualSensa, ali sad je malo ljubavi dobila i postava kontrolera Xbox konzole.

Proširenu podršku na Steamu tako sada imaju svi Xbox kontroleri. Sada je u igrama na Steamu moguće spojiti više od četiri Xbox kontrolera istovremeno, a modificirati se mogu stražnje tipke Xbox Elite kontrolera te Share tipka na Xbox Series X kontroleru. Aktivirana je i podrška za vibraciju triggera u igrama koje to podržavaju.

Jedna je novost također dodana i u postavke DualSense kontrolera na Steamu. Od sada je tako moguće ugasiti LED svjetlosnu oznaku na kontroleru koja pokazuje redni broj kontrolera kad ih je spojeno više. Ako je spojen samo jedan DualSense kontroler, oznaka neće svijetliti dok se ne spoji drugi.

Označeno sa: ,

Komentari (0)

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?