HCL.HR

Umjesto E3 sajma održat će se ljetni festival igara na Steamu

Zoran Žalac 14.04.2020.   •   0 komentara   •   Industrija videoigara


Po drugi put ove godine održat će se Steam Game Festival, prije početka ljeta – taman u terminu kada bismo pratili E3 sajam da isti nije otkazan.

E3 sajam je ove godine otkazan, a neki vjeruju kako bi to mogla biti prekretnica za taj događaj. Umjesto tradicionalnih konferencija imat ćemo tako digitalne emisije pojedinih izdavača, a sada je najavljeno kako će se održati još jedan festival igara na Steamu, od 9. 6. do 14. 6.

Ako niste uhvatili dva prethodna festivala koja su održana u 12. mjesecu prošle godine te prethodnog mjeseca ove godine, riječ je o događaju tijekom kojega igrači na PC-u mogu zaigrati demo verzije igara koje će tek doći. Obično se tu radi o igrama indie produkcije, ali tako je to u početku – možda u ljetnom izdanju budemo imali neke značajnije demo verzije koje su developeri pripremali za E3 sajam. Lista developera koji će sudjelovati na Steam Game Festivalu još nije finalizirana jer prijave traju do 24. ovog mjeseca.

Pokretač inicijative Game Festivala je Geoff Keighley, novinar i voditelj koji je i prije otkazivanja E3-a ove godine raskinuo suradnju s organizatorima sajma. Njihova vizija jest da posjetitelji plaćaju ulaznicu da bi isprobali demo verzije nadolazećih igara na sajmu (čekajući više sati u redovima da dobiju priliku za to), dok se Keighley tome protivi te želi digitalni događaj u kojemu bi mogli sudjelovati svi zainteresirani igrači diljem svijeta, a ne samo oni koji mogu doći u Los Angeles za vrijeme E3 sajma.

Komentari (0)

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?