HCL.HR

Steam i GOG ostaju bez službene Stranger Things igre

Lovro Maroševac 31.08.2021.   •   1 komentara


Stranger Things 3: The Game neće se više moći nabaviti na poznatim platformama za igranje, a sve kako bi Netflix imao jedinstvenu ponudu igara na svojoj usluzi.

Stranger Things 3: The Game izašla je 2019. godine i od tada pa sve do današnjeg dana na PC-u se ju moglo nabaviti putem Epic Games Storea, Steama, i GOG-a. Od danas to više neće biti moguće na posljednje dvije jer je ova igra u procesu uklanjanja sa spomenutih platformi. Za Epicovu platformu nema informacija o uklanjanju, ali vjeruje se da će se isto i tamo dogoditi.

Sve to dolazi u jeku Netflixovog plana da svojim pretplatnicima u pretplatu ubaci i videoigre. Svi oni koji su igru uspjeli nabaviti do 31. 8. moći će ju i zadržati u svojoj kolekciji, bez ikakvih briga o nestanku iste. “Jako smo zahvalni svim obožavateljima Stranger Thingsa koji su s nama putovali u prošlost u ljeto ’85. godine za ovu avanturu u Hawkinsu”, stoji u objavi razvojnog studija BonusXP na Steamu.

Iako se pravi razlog uklanjanja službene Stranger Things igre ne navodi, vjeruje se da Netflix želi kompletno vlasništvo nad svojim sadržajima kako bi se pokušaj integracije igara uspješno izveo. Ovo inače nije prvi slučaj uklanjanja Netflixovog sadržaja. Prije nekoliko tjedana prenijeli smo vijest da Stranger Things DLC nestaje iz ponude u Dead by Daylightu. Za razliku od igrača 16-bitne igre, oni koji uživaju u ovom asimetričnog hororu imaju vremena do 17. 11. nabaviti Stranger Things ekspanziju prije nego u potpunosti nestane.

Inače, Netflix je već krenuo sa svojom gaming ponudom na mobilnoj aplikaciji. Poljski pretplatnici tako mogu preko Netflixa zaigrati Stranger Things: 1984 i Stranger Things 3: The Game. Cijeli ovaj proces još se nalazi u fazi testiranja i trebat će vremena dok ono ne bude u potpunosti funkcionalno. Ono što se zna jest da igre neće sadržavati reklame niti će se unutar igara moći kupovati stvari.

Komentari (1)

  • Gljur

    01.09.2021 - 10:05

    Oh no, anyways

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?