HCL.HR

Pretraživanje igara na Steamu upravo je postalo još bolje

Zoran Žalac 26.02.2020.   •   1 komentara   •   Tehnologija


Valve je svom mehanizmu pretraživanja na Steamu dodao nekoliko vrlo korisnih opcija za koje nam nije jasno kako već nisu bile prisutne.

Opcije pretraživanja igara na Steamu postaju sve važnije kako broj dostupnih naslova povećava iz dana u dan. Valve je stoga odlučio poraditi na proširenju tih opcija, a novosti su zaživjele na Steamu od jučer navečer. Pretraživanju je dodano nekoliko korisnih stavki na koje se predugo čekalo.

Primjerice, sada je moguće napraviti pretragu prema određenoj cjenovnoj granici. Do sada su postojale kategorije igara ispod pet ili deset eura, a sada možete napraviti pretragu u kojoj će vam se prikazivati igre koje su besplatne, one koje koštaju 5, 10, 15, 20, 25, 30 eura i tako u razmacima po pet sve do 60 eura. Također je dodana i opcija da se u pretrazi pojave samo igre koje su trenutno na popustu.

Detaljniju ponudu možete dobiti uključivanjem i isključivanjem tagova. Primjerice, želite neku akcijsku igru, ali ne želite akcijsku igru sa zombijima – od sada možete napraviti takvu pretragu. Želite primjerice singleplayer igru, ali ne želite da ona bude u early accessu – možete pretraživati i tako. Iz pretrage također možete izbaciti igre koje traže VR uređaj.

Uvedena je i opcija neograničenog listanja pomoću scrolla. Kad vam se rezultati pretrage izbace, više ne morate listati igre po stranicama već možete samo scrollati prema dolje dok ne nađete ono što vas zanima. Tu je i pretraga igara po dostupnim jezicima pa u rezultatima primjerice možete izdvojiti igre koje su prevedene na njemački ili neki drugi jezik.

Kako izgleda bolji sustav pretraživanja igara na Steamu možete provjeriti u Steam klijentu ili na ovoj stranici.

Označeno sa:

Komentari (1)

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?