HCL.HR

Na Steamu sada možete označiti igre koje posjedujete drugdje

Zoran Žalac 15.08.2019.   •   4 komentara   •   Tehnologija


Korisna opcija pojavila se s novom verzijom Steam klijenta, a pomoći će lakšem organiziranju kolekcije igara.

Na PC platformi moguće je kupovati igre s nekoliko različitih destinacija. Steam, GOG, Epic Games Store i Uplay samo su neke od tih platformi, a čest je slučaj da se na tim platformama prodaju iste igre, odnosno da na jednoj platformi imamo neku igru koju će nam druga platforma preporučiti kad ta igra bude na popustu. Ponekad je teško i zapamtiti gdje imate koju igru, no Steam će to malo olakšati uz novu opciju.

Naime, od sada na Steamu možete označiti igre koje ste igrali na drugoj platformi. U tom slučaju Steam vam više neće donositi obavijesti kad je ta igra na popustu, ali će ju uzeti u obzir za preporuke sličnih igara. Dakle, na ovaj način igru označavate kao da ste ju kupili i igrali, samo ne na Steamu.

Naravno, još uvijek se morate sjetiti da neku igru posjedujete izvan Steama. No, tko zna, možda u bližoj budućnosti proces označavanja igara bude automatiziran čim povežete račune za različite platforme, što se može napraviti već sada – npr. na Epic Games Store možete uvesti listu kontakata sa svoga računa na Steamu.

Označeno sa:

Komentari (4)

  • Agent

    15.08.2019 - 11:17

    Bilo bi dobro da ti se onda ne pokaže na početnoj strani ta igra

  • Demon90

    15.08.2019 - 11:58

    Npr ja sam prilično siguran da origin opciju dodavanja kontakata sa steam ima već godinama. A dodavanje igara na steam listu je zapravo super opcija iako bi bilo puno jednostavnije da je automatski uz povezivanje računa

    • Noa Radja

      @Demon90, 16.08.2019 - 14:01

      pa steam vec i ima opciju za dodavanje igara koje su instalirane na kompjuteru imale one veze sa steamom ili ne

    • Demon90

      @Noa Radja, 16.08.2019 - 14:14

      Ovdje nije riječ o instaliranim igrama nego o listi igara koju posjedujes. Npr imaš igre na g.o.g možeš ih sada navodno upisati u steam library. Ne moraš is instalirati kao što je to dosada bio slučaj

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?