HCL.HR

Stigao Minecraft Snapshot 12w06a

Nikola Bunjevac 09.02.2012.   •   6 komentara


Stigao nam je novi tjedni snapshot za Minecraft koji donosi mnoštvo promjena. Sada ćete se morati bolje čuvati zombija pošto vam mogu ući u kuću ukoliko imate drvena vrata!

Tako je, stigao nam je novi Minecraft snapshot. Ukoliko niste znali ili ne pratite vijesti vezane uz Minecraft, ukratko ćemo vam objasniti o čemu se radi.

Prošle je godine pred sam izlazak Minecrafta procurio snapshot za verziju 1.8, takozvani Adventure Update, vjerojatno preko onih koji su imali pristup samom snapshotu, testera. Neki čak nagađaju da je sam Mojang namjerno leakao snapshot u što nećemo zalaziti, ali jedno je sigurno – taj način izdavanja unaprijed tj. testiranja snapshota im se svidio. Tako su nastavili izdavati snapshote prije svake veće nadogradnje nakon čega bi vrijedni članovi zajednice testirali i prijavljivali bugove.

No, tu su morali uvesti nekog reda te sada imamo tjedne snapshote koji izlaze bez obzira da li je bilo kakvih promjena u samoj igri ili ne. Naziv ćemo objasniti na aktualnom snapshotu, dakle 12w06a. Prvi broj (12) označava godinu u kojoj je snapshot izašao. Nakon toga slijedi w06 gdje w označava tjedan, na engleskom “week”, a broj, očito, označava broj tjedna u kojem je snapshot izašao. Posljednje slovo u nazivu objašnjava koja je točno verzija snapshota u pitanju; ‘a’ označava prvu verziju, ‘b’ drugu itd. To služi za slučaj da neki veći bug koji ne može čekati do novog snapshota bude ispravljen u što kraćem roku i da se snapshot može nastaviti testirati.

A sada, kada ste naučili sve o snapshotima, donosimo vam ovotjedne promjene koje donosi snapshot 12w06a:

– mnogo manjih ispravaka bugova i promjena
– vrata su popravljena te sada pravilno detektiraju jesu li otvorena ili zatvorena. Dupla vrata na postojećim mapama će trebati ponovno postaviti
– seljaci će otići u unutrašnjost kuće tijekom noći i kiše, a također će se družiti s ostalima.
– zombiji će razbijati vrata na najvećoj težini
– dodani zvukovi za novog moba – mačke
– bolja okretnost mobova u vodi
– neki mobovi sada nakon smrti izbacuju rijetke stvari

Snapshot možete preuzeti ovdje:

LINK: Klijent LINK: SERVER

Upozorenje: Nakon što pokrenete vlastiti svijet na ovom snapshotu, postoji mogućnost da ga više nećete moći pokrenuti na nižoj verziji snapshota. Preporučamo backup svijeta!

Komentari (6)

 • kuzmuz

  09.02.2012 - 16:13

  Vrlo korisno, hvala! Pozdrav za braću Hrvate!

 • Black op

  09.02.2012 - 16:55

  Upravo sam isprobavao 1.2 dok sam gledao ovu vijest. 😀

 • Chichikov

  09.02.2012 - 18:06

  sviđa mi se novi suradnik. Sad hcl ima osobu koja ce redovito pisat novosti u vezi minecrafta.

  • Nidjo123

   @Chichikov, 09.02.2012 - 20:29

   Hvala 😉 Jedan od ciljeva mi je i popularizacija Minecrafta, premalo se zna o njemu na ovim prostorima.

  • Moke

   @Chichikov, 09.02.2012 - 22:04

   pozdrav, evo ja igram minecraft od ovog ljeta i svi su mi govorili kao :" Ti si lud, kako to mozes igrat, pa vidi grafike…." , ali kad su probali igru, bome su se jako zainteresirali, i slažem se jako se malo zna za minecraft na ovim prostorima i to je steta jer je igra stvarno interesantna pogotovo sto sve sto ti treba sam napravis, ali cuo sam da se ovdje http://www.planetminecraft.com spominje da ce se moci razgovarati i trgovati sa seljanima 😉

  • Nidjo123

   @Chichikov, 10.02.2012 - 13:19

   Da, to im je zasad u planu, da se može trgovati i razgovarati s villagerima.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!