HCL.HR

Stiže nova Portal “igra” i bit će besplatna, zove se Aperture Desk Job

Matej Brus 26.02.2022.   •   3 komentara


Aperture Desk Job nova je igra iz serijala Portal. Nije Portal 3, ali će nas naučiti kako funkcionira novi Valveov uređaj – Steam Deck.

Valve je najavio novu igru koja nije Half-Life 3, Left 4 Dead 3, a ni Portal 3. Doduše, ima veze s Portalom i zove se Aperture Desk Job.

U tom se naslovu vraćamo u labaratorij poznate tvrtke Aperture Science kao inspektor kvalitete. Na nama je da samo sjedimo i gledamo kako se stvari odvijaju. U punom Portal stilu, uz nas će biti robot Grady koji će nas nadgledati kako “radimo”, baš kao GLaDOS i Wheatley u prijašnjim nastavcima.

Aperture Desk Job bit će besplatna igra jer tehnički nije nastavak Portala nego demonstracija mogućnosti novog Valveovog uređaja – Steam Decka. Samim time, nije namijenjena za igranje pomoću standardne PC periferije – miša i tipkovnice. Za ovu će igru tako trebati isključivo kontroler.

Zašto je igra dizajnirana za kontroler? Odgovor je baš u Steam Decku – do sada su gameri većinom sjedili dok su igrali Steam igre u kojima se trči, skače i sve ostalo. Dolaskom Steam Decka igre za PC postaju igrive bilo gdje – u javnom prijevozu, u šumi i dakako – dok ste na WC šolji.

Aperture Desk Job bit će lansiran 1. 3., kada bi prvi kupci Steam Decka trebali dobiti uređaj u svoje ruke. Da ne bi bilo zabune, neće vam trebati Steam Deck da biste ovo igrali – moći ćete ovo uredno zaigrati i na svom kućnom PC-ju, ako spojite kontroler na njega.

Označeno sa: , ,

Komentari (3)

  • Zoran Žalac

    26.02.2022 - 14:40

    Al ova glazba u Steam Deck Launch Traileru 😀

    • Stitrek

      @Zoran Žalac, 26.02.2022 - 18:45

      Dobra je glazba, daje vibe nerada, plaze, odmaranja i zabave, na Jamaici ce Steam Deck bit jako popularan😁

    • Artyom

      @Zoran Žalac, 26.02.2022 - 21:48

      Zvuči kao da ju je radio Major Lazer. A Major Lazer zna nekad ubost i dobru stvar! (npr: Jah No Partial, Pon De Floor…)

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?