HCL.HR

Stranica PGGamingWiki počinje transparentno prikazivati mikrotransakcije u igrama

Zoran Žalac 20.04.2020.   •   0 komentara   •   Zanimljivosti


Odredište brojnih PC igrača ubuduće će biti i mjesto za detaljno informiranje o raznim sustavima mikrotransakcija za pojedine igre.

Stranica PCGamingWiki mnogim je PC igračima korisno odredište kada trebaju pronaći najosnovnije podatke o tehničkom aspektu igara za Windows/Linux/Mac. Ondje se često mogu pronaći popravci i poboljšanja za doživljaj igara na PC-u, a od sada će ondje biti transparentno navedeni i sustavi mikrotransakcija za pojedine igre.

Naime, u segmentu zvanom “Taxonomy” bit će navedene vrste mikrotransakcija. Spominje se sedam kategorija: loot box, cosmetic, unlock, boost, currency, infinite cap i pay-to-skip. Neke su svima jasne, a druge imaju šira tumačenja. Primjerice, infinite cap kategorija označava mikrotransakcije koje se mogu kupovati iznova, bez ikakvog ograničenja.

Uz ove kategorije bit će navedeno još nekoliko vrsta monetizacije, od igara koje prikazuju reklame, preko igara u kojima je dopušteno trgovanje predmetima za stvarni novac, do igara na pretplatu. U slučaju da se neka od tih kategorija veže uz igru, bit će opisano na koji se način ona manifestira u samoj igri. Evo primjera:

S obzirom da proizvođači i izdavači igara najčešće nisu ovako transparentni sa sustavima mikrotransakcija, ovo će dobro doći svima onima koji zaziru od dodatnog trošenja u igrama. I prema će ovo biti izvedeno na stranici koja je namijenjena PC gamerima, od ovoga će imati koristi i oni koji se igraju na konzolama ili mobitelima.

Označeno sa: ,

Komentari (0)

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?