HCL.HR

Streaming usluga GeForce Now uskoro će se početi plaćati

Zoran Žalac 31.01.2020.   •   8 komentara


Prema neslužbenim informacijama, Nvidia će uskoro početi naplaćivati svoju streaming uslugu GeForce Now.

Streaming usluga GeForce Now trenutno je u fazi testiranja beta verzije, a igrači na PC-u mogu joj pristupiti besplatno – ako imaju sreće da dobiju pristup. Ja nemam pa svoj pristup čekam već godinu dana. Međutim, čini se kako usluga neće još dugo biti na testiranju, a samim time neće više biti ni potpuno besplatna.

Prema informacijama kojima raspolaže portal VideoCardz, Nvidia će uskoro uvesti opciju plaćanja GeForce Now usluge. Neće GeForce Now time automatski nestati svima koji ne žele plaćati, ali će im značajno ograničiti pristup streamingu sadržaja. Naime, u besplatnoj inačici GeForce Now ograničit će igranje na sat vremena. Trenutno je to ograničenje postavljeno na šest sati u beta testiranju.

Što onda donosi plaćanje za uslugu? Za početak, “produženo trajanje sesije” – dakle, ne neograničeno, nego više od jednoga sata. Nije poznato koliko točno više. Ekskluzivno je također i igranje s uključenim RTX efektima.

Takozvani Founders komplet za GeForce Now trebao bi koštati 4,99 dolara mjesečno. Takvi su paketi nešto povoljniji od standardnih cijena, pa možemo očekivati da će standardna pretplata na GFN biti viša od pet dolara. Usporedbe radi, Google Stadia plaćat će se 10 dolara mjesečno, uz značajnu razliku da na toj usluzi morate kupiti igre, dok uz GFN možete iskoristiti katalog igara koje već posjedujete na Steamu.

Označeno sa: , ,

Komentari (8)

  • deanHR

    31.01.2020 - 16:28

    Ma jel to netko sa naših prostora uopće koristi? Moj net ne može Netflix streamati u 4k a ne igre

    • michaisn

      @deanHR, 31.01.2020 - 16:59

      Koristio sam bio dok mi je grafa crkla, onako moze se koristiti ako se stavi najveci bitrate, jos uvijek ima kockica ali je ljepse nego na internoj grafi. Input lagg je i dalje prevelik da bi se igrale pucacine, za neki MMO poput WoWa je igrivo.

    • dukicas

      @deanHR, 31.01.2020 - 17:37

      Ja to imam već dve godine. Godinu dana sam aktivno koristio jer sam igrao ”Kingdom Come: Deliverance” i vrlo sam zadovoljan, narano bilo je nekad, jako retko, situacija da ne možžeš ući uopšte na server, jednom mi obrisali igru jer su reinstalirali OS, ali je ”Steam cloud” spasio snimljene datoteke. Što se tiče lagovanja ponekad ga je malo bilo, ali to je obično bilo do mog neta, jer mi nekad net zna pući 2-3 sekunde u par dana. Inače imam optiku 100/50Mbs i to je presudno, da imaš mali PING, puno je važnije da imaš malo kašnjenje nego da imaš veliku brzinu protoka. Za 1080p i 60FPS je dovoljno 30Mbs downloada, ali ne smeš imati PING iznad 40 na njihovim serverima po Nemačkoj, Francuskoj i Britaniji. Inače GFN nije dostupan zasad ni u 2K a kamo li u 4K. samo FHD 30-120FPS. Ja kad sam aktivno igrao KCD sesije su maksimalno trajale 4č, ali izađeš iz igre i odmah se vratiš nazad. Učitavanje brzo kad sve radi kako treba, instalacija igre traje jednu sekundu bukvalno. Sasvim pristojan servis. Samo nije OK to što nemaju podršku za mnoge igre. EA Games im ne da svoje igre, Rockstar je povukao i postojeće, a o novima neće ni da čuje. Ali ove koje su dostupne ne moraš ih kupovati kao kod Gugla ako ih već imaš kupljene na Steamu, Uplayu ili Epicu.

  • dukicas

    31.01.2020 - 17:40

    Da, zaboravio sam reći da sam igrao i PUBG dobrih 3 meseca i bilo je sasvim igrivo, ali se videlo kašnjenje i gubljenje. Dok kod Kingdoma je sve savršeno funkcionisalo kad servis uopšte radi u globalu. Ipak napominjem da ja imam optički internet, koji je puno stabilniji od klasičnog.

    • deanHR

      @dukicas, 31.01.2020 - 17:57

      Svaka čast optičkom netu ali ja sam jedno vrijeme na curinom stanu na 100/50 optičkom i u Fifi recimo imao problem a ne da bi streamao igre ili da su “igrive” u MPu. Ja kod kuće imam stabilni net sa pingom do 15 ms sa linijom koja je samo za moj PC/PS4 (i to nikad se ne igra na obje platforme online istovremeno) i vidi se povremeno lag. Pa, kad idem sa PCa na ps4 osjetim lag a ne kamoli da streamam. Mene bi lag ubio, ja tako ne želim igrati.

    • funky0308

      @deanHR, 02.02.2020 - 20:29

      Lag je najveci neprijatelj stremu trenutno..mozda u razvijenijim zemljama nije ali kod nas, vecini ipak je. Nije problem danas dobiti brzinu, puno providera nudi 4G interent ali tu je, najcesce PING katastrofalno visok. Dok vecina drzave doceka optitku (ili mozds 5G prije), doci ce neka nova ideja 🙂

    • pleto

      @deanHR, 03.02.2020 - 08:05

      Na FIFI si imao problem zbog šugavih EA servera koji su smeće a ne zbog vlastitog interneta. Moj susjed i kolega ima 200/50 optiku i ima problema kad igra FIFU i samo FIFU. Čuo sam i čitao po netu da se dosta ljudi sa vrhunskim netom žali na probleme dok igra FIFU.

  • Demon90

    01.02.2020 - 00:49

    Pa ne radi samo sa igrama na steamu, radi i na drugim launcherima sami mislim ne sa svim igrama što mislim da je isto i sa steamom ne radi na svim igrama

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?