HCL.HR

Street Fighter 5 koristi Unreal Engine 4

Zoran Žalac 19.12.2014.   •   0 komentara


Iako Capcom ima vlastiti pokretač za igre nove generacije, za nadolazeći Street Fighter 5 poslužit će se rješenjem kompanije Epic, odnosno novom verzijom Unreal pokretača.

Capcom je već pri predstavljanju PlayStationa 4 bio jedna od prvih stranki koja je predstavila „next-gen“ pokretače za buduće igre. Panta Rhei tako je naziv naprednog pokretača koji će se koristiti za nadolazeći naslov Deep Down, ali interesantno – ne i za nedavno najavljeni Street Fighter 5.

Naime, iz Capcoma su potvrdili kako će tu igru pogoniti Unreal Engine 4, što je svojevrsni presedan jer su igre tog serijala obično koristile vlastite ili modificirane pokretače. Interesantno, to je i isti pokretač koji će koristiti izravni konkurentni serijal Tekken u svojoj sedmoj iteraciji.

Capcomu će u izradi igre pripomoći i japanski ogranak Epica, kao i centralno sjedište te tvrtke u SAD-u. Kako je ranije ovoga mjeseca najavljeno, igra će biti PS4 i PC ekskluziva s mogućnošću cross-platform multiplayera. U prvom traileru grafički napredak naoko nije bio toliko vidljiv, no ako se zagledate malo bolje, može se jasno vidjeti koliko je Street Fighter 5 uznapredovao s Unreal Engineom 4.

Komentari (0)

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?