HCL.HR

Summerford je mračni i prljavi horor u Engleskoj osamdesetih godina

Zoran Žalac 20.01.2020.   •   7 komentara


Razvojni tim Noisy Valley Studios najavio je igru zvanu Summerford koja je inspirirana klasicima survival horor žanra.

Silent Hill je manje-više mrtav, a slična se sudbina dogodila i serijalu Alone in the Dark. Zadaća očuvanja i nastavljanja njihove tradicije stoga je pripala nezavisnim proizvođačima horor igara, a jedan od takvih je i Noisy Valley Studios koji je prošloga vikenda predstavio projekt zvan Summerford.

Radi se o horor avanturi iz trećeg lica smještenoj u Englesku 1986. godine. U glavnoj ulozi je djevojka Sam koja se u naslovnom selu odvoji od svojih prijatelja te se nađe tamo gdje se ne bi trebala naći. Naime, Summerford je u suštini britanski Černobil – ondje se dogodila katastrofa zbog koje 37 godina nitko nije imao pristup selu, sve dok ondje nije došla nadobudna ekipa željna avanture.

Ne zna se još što vreba u mračnim kutovima Summerforda, ali tvorci igre kažu kako će akcije biti pa prijetnja neće biti samo psihološka. Uz kombinaciju istraživanja i rješavanja zagonetki, avantura u Summerfordu trebala bi potrajati oko četiri sata te imati nekoliko različitih završetaka.

Igra je za sada najavljena za PC, a izlazak je predviđen za kraj 2020. godine.

Označeno sa: ,

Komentari (7)

  • TitanShifter

    20.01.2020 - 12:17

    Jel moguce? Neki horor iz treceg lica konacno…

    • SanKa

      @TitanShifter, 20.01.2020 - 15:20

      mislim da ti je to iz jednostavnog razloga, a to je razina uzivljavanja ako me razumijes…kad je horor igra tipa Amnesia u 1. licu, to ti sve nekako djeluje realnije ,strasnije i dosta teze. ali da, fale horor igre iz 3. lica, poput dobrih starih jap hitova poput clocktowera , fatal framea i forbidden sirena

  • SanKa

    20.01.2020 - 12:45

    zašto samo 4 sata 🙁 izgleda jako dobro

    • TitanShifter

      @SanKa, 20.01.2020 - 13:09

      Da, prekratko.

    • Lovac

      @SanKa, 20.01.2020 - 13:21

      To su igre koje se prelaze bar 2-3x (barem su tako bili stari predstavnici žanra). A i ova neće ići po 60eur. Mislim i novi RE2 si okrenuo za par sati bez problema.

  • Lovac

    20.01.2020 - 13:12

    Žalosno je da klasični survival horror ovisi samo o malim indie studijima… Kad bi barem dobili nešto slično novom Silent Hillu, ali da je igra AAA, a zadržava pametne zagonetke i osjećaj jeze bez forsiranja jump-scareova.

  • Drunkenstein

    20.01.2020 - 14:35

    Eh, opet neki crtani stil, djevojčica, treće lice, sve to nekako ide ruku pod ruku. Nije mi ovo baš nešto. I dalje jedva čekan onaj Reborn (Knife Entertainment), siguran san da će bit čudo od igre.

    Nego, jeli samo meni ovo komično?: ..te se nađe tamo gdje se ne bi trebala naći. Naime, Summerford je u suštini britanski Černobil

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?