HCL.HR

I Super Mario je dobio svoj battle royale mod

Zoran Žalac 17.06.2019.   •   5 komentara   •   Zanimljivosti


U sasvim očekivanom slijedu događaja prastara igra Super Mario Bros. postala je battle royale naslov. Samo ne zahvaljujući Nintendu.

Tetris je ove godine dobio svoje battle royale izdanje zvano Tetris 99 i to smo vidjeli kao vrhunac (apsurdne) zaluđenosti battle royale žanrom. Ipak, nismo gotovi – ima još. Nakon battle royale nogometa, battle royalea s rakovima i farmerskog battle royalea, ludilo je stiglo i u Super Mario Bros., igru staru više od 30 godina.

Za razliku od Tetrisa, Super Mario svoj battle royale tretman nije dobio službenim putem, barem ne još. Trenutno je battle royale u originalnom Mariju dostupan kroz neslužbenu igru koju je napravio korisnik pod nadimkom InfernoPlus, što vjerojatno znači samo jednu stvar – Nintendov odvjetnički tim već se bacio na posao.

Bez obzira na to što ova verzija Super Mario Battle Royalea neće dugo živjeti, koncept je zanimljiv. Stotinu igrača utrkuje se istovremeno na jednom nivou, a iako ne mogu skakati jedni po drugima ipak se mogu međusobno eliminirati uz pomoć kornjačinih oklopa.

Sva pravila Super Marija vrijede i dalje tako da gljiva spašava igrača od instantnog izbacivanja iz meča. Svi igrači prisutni su na ekranu, ali samo je jedan Mario istaknut (onaj kojega kontrolira igrač na svom ekranu) dok su ostali zatamnjeni.

Igru možete besplatno zaigrati ovdje, samo požurite – poznavajući tvrtku Nintendo, zabava neće potrajati još dugo.

Doduše, sličan koncept utrkivanja uskoro donosi Super Mario Maker 2 za Nintendo Switch konzolu. U toj službenoj verziji natjecat će se manji broj igrača, ali je barem sigurno da to natjecanje neće biti zatvoreno nakon nekog vremena.

Komentari (5)

  • SeLjAnCuRa94

    17.06.2019 - 11:21

    Još samo fali Pong battle royale

  • Wolfman

    17.06.2019 - 11:51

    Ja totalno mogu vidjeti sličan mod u Mario Makeru 2 nakon što igra izađe. Trenutno je versus mod s najviše 4 igrača, ali velika je razlika što igrači mogu skakati jedni po drugima, tj. interakcija nije samo indirektna preko okoliša.

  • Dajsikeks

    17.06.2019 - 11:52

    Sigurno veterani ove igre će iskoristiti prednost

  • maniacx

    17.06.2019 - 12:58

    predobro izgleda…lik neki kralj haha

  • Mahnox

    18.06.2019 - 21:58

    Znači do ovoga smo morali doći???
    Da se među najstarijim igricama na svijetu mora uvesti battle Royale???
    Prvo Call of Duty, zatim Battlefield a sada i Super Mario.
    Bez teksta sam 🙁

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?