HCL.HR

Na Switch stižu Portal igre, No Man’s Sky i drugi stari hitovi

Zoran Žalac 10.02.2022.   •   8 komentara


U pomalo iznenađujućim objavama s Nintendo Directa doznali smo kako na Switch stižu nekoć popularne igre poput Portala i No Man’s Skyja.

Na Nintendo Switch u 2022. možda ne dolaze nove igre poput Elden Ringa, Saints Rowa ili Tiny Tina’s Wonderlands. Ali, zato stižu neki kultni hitovi i portovi popularnih igara. Nismo se nadali tome da je svemirska avantura No Man’s Sky izvediva na Switch konzoli – ali navodno jest, u vrlo niskoj rezoluciji i s manjom razinom vizualnih detalja. Igra na Switch stiže ovoga ljeta sa svim dosadašnjim sadržajima koji su dostupni na PC-ju i drugim konzolama.

Valve će ovoga mjeseca lansirati Steam Deck, ali nema problema s time da svoje igre lansira na sličnom prijenosnom uređaju. Na Nintendo Switch tako stiže Portal: Companion Collection koji spaja prvi i drugi Portal. Te će igre na PC-ju dobiti ažurirano sučelje za Steam Deck, pa je za očekivati da će se te promjene uvrstiti i u Portal za Switch. Datum izlaska Switch verzije nije otkriven, rečeno je samo da će to biti nekad tijekom 2022. godine.

Sila je snažna na Switchu pa će Star Wars: The Force Unleashed dobiti port za Nintendovu konzolu. Doduše, Sila nije toliko snažna da bi to bila verzija igre s PS3 i X360 konzola, nego će ovaj port bazirati na verziji za Wii konzolu. Ne očekujte neku grafičku raskoš, ali barem će se lightsaberom moći mahati koristeći kontrole pokretom.

Osim navedenih naslova još je dosta starih igara najavilo dolazak na Switch. Kultni Chrono Cross dobit će remaster s tekstualnom avanturom 7. 4. ove godine. Vrijedi spomenuti da ovo neće biti Switch ekskluziva nego će se remaster pojaviti i na PC, PlayStation te Xbox platformama.

Isto vrijedi i za Klonou – davno zaboravljeni serijal 3D platformera koji će biti remasteriziran kao Klonoa: Phantasy Reverie Series. U prodaju stiže 8. 7. ove godine za PC, PlayStation 4, Xbox One i Switch platforme.

Ekskluzivno Switch izdanje ipak će imati prerada prve Front Mission igre. Front Mission 1st: Remake u planu je za ljeto 2022. Također je najavljeno da se već radi na preradi druge igre u ovom serijalu.

Komentari (8)

  • mili1985

    10.02.2022 - 12:08

    7.4 se uzima godišnji i pegla se Chrono Cross! Jedva sam dočekao ovo. Još su upakirali i Radical Dreamers izdanje. Fantastik!

  • Moonlight22

    10.02.2022 - 12:33

    Ufff, nezz baš hoće li NMS bit funkcionalan na Switchu. Na običnom ps4 je igra poprilično trzava (loš fps, duga učitavanja, loš draw distance i rezolucija). Više puta sam morala čekati par sekundi u brodu da ne bih pala kroz tlo planeta. Trebala bi često i kružiti oko trading posta da se učita.

    • MetalicStar

      @Moonlight22, 10.02.2022 - 14:02

      dislike

    • StargateFan

      @Moonlight22, 10.02.2022 - 14:35

      Yep. Ne izgleda na prvu ali dosta jenzahtjevna igra. Switchje sigurno preslab za neko čak i OK igranje NMSa

  • ILoveGaming

    10.02.2022 - 15:57

    Front Mission igre su genijalne i jedva čekam Remake za Switch. Naravno čeka se i Chrono Cross ali ako nastavim raditi ovim tempom bojim se da neću imati previše vremena za igranje a spiskao sam cijeli godišnji odmor.

    • Davis

      @ILoveGaming, 10.02.2022 - 17:58

      Uzmi bolovanje nekakvo i problem riješen haha 😉

    • ILoveGaming

      @Davis, 10.02.2022 - 18:42

      Pa to ću vjerojatno i napraviti hahaha.

  • tomohorvat

    11.02.2022 - 07:18

    Chrono Cross meni najdraža igra ikad☺️

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?