HCL.HR

Taika Waititi režirat će sljedeći Star Wars film

Zoran Žalac 04.05.2020.   •   36 komentara   •   Zabava


LucasArts je danas objavio prve informacije o sljedećim filmskim i TV projektima Star Wars univerzuma. Režija novog filma otišla je u ruke luckastog Taike Waititija.

Ako ste nakon Rise of the Skywalkera odlučili podvući crtu što se tiče Star Warsa, možda se predomislite kad čujete što Disney ima u planu za sljedeći film. Naime, za režiju su angažirali luckastog Novozelanđanina Taiku Waititija, koji se istaknuo filmovima Thor Ragnarok i Jojo Rabbit. Waititiju Star Wars inače nije stran jer je prošle godine režirao posljednju epizodu prve sezone hvaljene serije Mandalorian, u kojoj je po svom običaju i sam glumio.

Novi Star Wars na kojemu će Waititi raditi ići će u kina, a u pisanju scenarija pomoći će mu Krysty Wilson-Cairns koja je prethodno radila na Oscarom nagrađenom filmu 1917. Osim novog filma, najavljena je JOŠ JEDNA serija u Star Wars univerzumu. Nju potpisuje Lesly Headland, zaslužna za dobro prihvaćenu seriju Russian Doll. Serija će, dakako, biti ekskluzivna za Disney+ streaming platformu. To je inače četvrta Star Wars serija u izradi.

Ne zna se još hoće li najavljeni film i serija pripadati novom poglavlju Star Warsa, odnosno eri zvanoj High Republic koja prethodi prvoj epizodi Star Warsa.

Označeno sa:

Komentari (36)

  • hyperion

    04.05.2020 - 19:12

    Ma daaj, lagano mi ide na živce nakon odličnog Ragnaroka. Nek mu je sa srećom, ali zadnja epizoda mandaloriana mi je bila teško razočarenje.

    • SanKa

      @hyperion, 05.05.2020 - 09:01

      on ju je samo režirao, nije bio zadužen za story

    • doctorsparta

      @hyperion, 05.05.2020 - 13:48

      Jon Favreau je pisac, Waititi je redatelj. Tako da me čudi toliko lakova na ovaj komentar. I taj bi setup volio vidjeti u drugim SW filmovima. Ja bi im dao Old Republic eru da se igraju. Oba su genijalci u svojom područjima. Ne znam po čemu je zadnja epizoda Mandaloriana razočarenje? Rijetko naiđem na takvu kritiku pa me zanima. Mandalorian je bomba u SW franšizi koja budi nadu da Disney može voditi franšizu u nekom novom smjeru ali duhu originalne triologije.

    • hyperion

      @doctorsparta, 05.05.2020 - 17:51

      Evo ovako, mene je razočarala ponajviše zbog odličnog uvoda u završnicu koju je postavila prethodna epizoda: dakle troje “dobričina” su opkoljeni sa puno većim brojem protivnika od njih samih, “I have spoken” pogine, “baby yoda” je ulovljen… ono, dosta mračna situacija u kojoj imaš osjećaj da će good guys imati težak posao pred njima, možda ih dobar dio pogine. Ali jok, lagano pobacaju protivnike, ko beba zvečku, a pogine jedinu onaj droid čija je smrt otegnuta do boli, a dalo bi se diskutirat i… avoidable. Žalosti me i to se stromtrooperi i dalje ne mogu slona pogoditi, a to što su oni fulali sve u originalima nije zbog priče nego zbog tadašnje režije filmova u kojoj se nije još znali zamaskirati plot armor pojedinih važnih likova. Dokaz za to ti je Obi-wanov komentar u prvom filmu kada vidi jawe ubijene “only an imperial stormtrooper is this precise” i ne posprdno.
      Da rezimiram, dosta djetinjasto je to sve završilo, na nivou nekog crtića, dok je prethodna epizoda više bila na nekom tragu GoT.

    • doctorsparta

      @hyperion, 05.05.2020 - 22:13

      SW je svemirska bajka s magijom/sila (koja vodi sudbine likova “may the force be with you” , pa postoji i teorija da je oko bitnih evenata jaka sila i sprječava Stormtroopera da budu precizni – njihova nepreciznost i zbunjenost u blizini kritičnih protagonista je lajtmotiv SW-a), tu imamo i vitezove/jediji, vile/baby yoda, princeze, itd. Bajka koja je snažno inspirirana samurajskim i western filmovima (poznati po dugim herojskim umiranjima) s jasnom razlikom između dobra i zla, gdje je dobro osuđeno na pobjedu uz određena žrtvovanja sporednih likova i naglaskom na obiteljske/prijateljske veze koje spašavaju dan. Mandalorian je space western pisan po kanonu SW-a, a u zadnjoj epizodi ima umiranja više nego u originalnoj trilogiji. Ne treba očekivati u Mandalorianu radnju na razini Schnidlerove liste i masovne pomore glavnih likova na razini jednog Tarantina. Zadnja epizoda Mandaloriana je savršen hommage SW univerzumui predstavlja samu njegovu dušu.

    • hyperion

      @doctorsparta, 06.05.2020 - 11:08

      Ma gledaj, sve što želim reć je da su se ostale epizode barem činile ozbiljnijima, serija mi je inače jako sjela. Ne bih rekao da sw baš graniči dobro od zla, jer cijela priča iz prednastavaka je fokusirana, osim na vadera, i na ne-toliko-svete jedije. Sam vader je u borbi između dobra i zla, tako da nije baš crno-bijelo, ima i sivila, koliko god to sve zajedno ne bilo nešto mega duboko. Eto, nadam se da možeš vidjeti razum iza mojih komentara, drago mi je da smo mogli normalno diskutirat bez “aa šta ćeš ti?” komentara. Pozdrav.

  • burgi

    04.05.2020 - 19:23

    optimisticno od disneya da vjeruju da ce kina proroaditi:D
    iako sam stari sw fan i na pocetku zadnje trilogije bio poprilicno razocaran,mandalorian mi je cisto ok serije( ne moze biti losije od zadnje trilogije),kao i star trek jedan i drugi novi tak oda vjerovatno isney moze jos podosta posisati para tako da ne cudi da su ulupali u franšizu ko zna koliko milijardi dolara

    • esse

      @burgi, 04.05.2020 - 20:08

      kina ce proraditi prije ostalih

    • burgi

      @esse, 04.05.2020 - 20:24

      nadam se da ce sve biti ok 😀

  • U.M.O

    04.05.2020 - 20:43

    Sve kod Disney drži Star Wars,nema nada za kvalitet.Makar je danas bila posljednja epizoda Clone Wars serija,kako dobra serija sa legendarnim krajem da obiležile kraj dobro Star Wars,došlo je mračno doba

    • Lazy

      @U.M.O, 04.05.2020 - 21:11

      Nije sve u Disneya trulo, pogledaj samo mega uber fransizu Marvela,jest da nije svaki film dobar, ali se nadje i jako dobrih po mom misljenju!

    • U.M.O

      @Lazy, 04.05.2020 - 22:40

      Fair enough

    • Apocalypse4987

      @Lazy, 05.05.2020 - 08:18

      Time još gore jer ko je vlasnik Marvela? Prokleti mickey mouse!

    • Lazy

      @Apocalypse4987, 05.05.2020 - 13:59

      Jasno mi je što želiš reći, al stojim pri tome da su Marvel filmovi generalno ok, bez obzira na Disney…

    • Apocalypse4987

      @Lazy, 05.05.2020 - 15:03

      Da, mozda 3-4 filma su bas odlicna, al moraju malo smanjit tempo, štancaju prebrzo filmove toliko da vise ne mogu pratit radnju

  • ck7

    04.05.2020 - 20:49

    Nit me se dojmio Ragnarok sa miljun nelogičnosti, nit Jojo Rabbit. A Star Wars (svi novi filmovi) katastrofa, tako da… ne očekuj ništa pa te ništa neće ni razočarati.

    • Artyom

      @ck7, 05.05.2020 - 14:09

      Za milijun nekogičnosti se slažem, ali je svakako najzabavniji od svih Marvel filmova. Fora je što su režiseri/producenti/pisci Avengers filmova morali dati 1000 intervjua i objašnjenja gdje je logika u svakom detalju i kako zakoni fizike funkcioniraju, jer su fanovi poludili oko toga. Dok Ragnarok koji je prednastavak izašao samo godinu dana prije i nitko ni ne dira što se tiče toga, film je pokosio sve zakone fizike/logike, no kog briga ono. Možda su se sad odlučili i za takav pristup u Star Warsima, jer i tako su zadnji filmovi, a pogotovo OSMICA sasjekli svu logiku/fiziku koja je bila utemeljena u serijalu.

    • ck7

      @Artyom, 05.05.2020 - 15:30

      Lik (Thor) preživi udar energije umiruce zvijezde, jel, a onesposobi ga ona mala električna stvarčica na vratu sta mu Valkira baci. Električna spravica onesposobi boga grmljavine. Yeah. Kad gledaš film i ugasis mozak bude zabavno, al meni svejedno nedostaje kvalitete. A šta su sve utrpali u nove SJW filmove, pardon samo Star Wars filmove, kof kof ..ono..do sutra bih mogao pisati..al ti filmovi ne zaslužuju da ih se uopće spominje…najbolje zaboraviti i gledati originale

    • Zoran Žalac

      @ck7, 05.05.2020 - 17:33

      Za udar energije umiruće zvijezde je bio spreman, električna spravica ga je uhvatila na prepad. Savršeno logično 😀

    • drazensi

      @ck7, 05.05.2020 - 18:57

      Ono kad ides traziti logiku u comic book filmovima. Idem se ranit. Sama cinjenica da Thor postoji i tuce se protiv kojekakvih bestija nije problem, al problem su elektricne stvarcice. Nisu to ocito filmovi za tebe ☺️

    • ck7

      @drazensi, 05.05.2020 - 20:56

      Pa svaki film je djelo fikcije, bilo to comic, sf, drama, action, adventure, blah blah, blah…jel. I sad jedan možemo gledati logično, drugi ne. Zašto? Po kojim kriterijima jedan Thor ne podliježe logici jer je eto comic book film? Spašavanje vojnika Ryana nije, pa svejedno nije logično da jedna jedinica ide tražiti jednog vojnika bogu iza ničega, al svejedno su napravili film..nelogičan, al ok. Ako želiš nešto gledati kritički, ćeš (barem ja tako radim, jer očekujem ipak nešto od filma), a ako nećeš sve 5. Zašto da prihvatim činjenicu da je netko bio lijen smisliti vjerodostojniju (iako je fikcija u pitanju ) radnju nego samo baciti neki drek na papir i reć tako će to biti. Il radiš posao kako treba il nemoj raditi. A to što mi smeta da Supermena ne možeš vidit kako je brz, al ga svejedno neki lik može udariti na prepad ??? Mislim, ne lo gi čno 🙂 A sad pošto je danas izašlo, odoh gledat Justice League Dark: Apocalips War, još malo nelogičnosti 🙂

  • Lazy

    04.05.2020 - 21:10

    Respektiram ovog rezisera na najjace, poslije What We Do in the Shadows i Hunt for the Wilderpeople, nisam ocekivao da bi covjek mogao otici u “tom” smijeru, al eto frajer cega se dohvati pretvori u zlato,bar meni, zato je pozitivno da bas on rezira novi SW, svijez je i frisko lud hehe, no problem je sto u SW serijalu ima toliko negativnih konotacija i da to tako kazem, zle krvi po svuda, da mu ne bih bio u kozi posto ga taj uradak eventualno i u krajnjem slucaju moze kostati i karijere…fanovi SW su jako osjetljive dusice, zato oprez Taika, ako nekim nebuloznim slucajem citas 😛

    • delight353

      @Lazy, 04.05.2020 - 22:35

      Pomalo nelogicno obzirom da sve s oznakom “Star wars” donese hrpu para. Moras se zapitati; ne dolaze li negativni komentari i riganje po SWu od strane glasne manjine…

    • DeadStar

      @delight353, 04.05.2020 - 22:48

      …misliš većine

    • delight353

      @DeadStar, 05.05.2020 - 09:34

      Da je vecina ne bi SW bio toliko profitabilan, popularan i ikona pop kulture. Jbg, svi znamo za rijec OK, Coca colu i Darth Vadera. 🙂

    • DeadStar

      @delight353, 06.05.2020 - 15:19

      Popularnost nije mjerlio kvalitete. Svi znamo za Kim K pa ju svejedno blatimo i napadamo (ne govoreći iz moje perspektive). Ja npr. sam pogledao sve SW filmove čitao dosta o Lore-u , ali smatram da su sve i jedan zapravo prosječni blockbuster tipa Rambo ili MCU. Scenariji meh, likovi i gluma površinska, tijek radnje nula… mogu do sutra o tome.

  • BeLLicus

    04.05.2020 - 22:30

    Zar nisu ona 2 kretena koja su izmasakrilala zadnju sezonu game of thronesa trebali raditi novu triologiju star warsa te su upravo zbog ugovora sa Disneyem završili GOT tako kako su ga završili, točnije htjeli su da što prije završe sa gotom kako bi mogli ići na star wars… Odakle sad ove vijesti?

    https://deadline.com/2019/10/star-wars-setback-game-of-thrones-duo-david-benioff-d-b-weiss-exit-trilogy-1202771184/

    • delight353

      @BeLLicus, 04.05.2020 - 22:36

      Negdje sam procitao da nista od njih u SW svijetu jos prije par mjeseci.

    • SonOfZeus

      @BeLLicus, 04.05.2020 - 23:00

      Hvala Bogu da ih nema. Bez GRRM- niti prvih 5 sezona nebi valjale.

    • delight353

      @SonOfZeus, 05.05.2020 - 09:32

      Ona zadnja je kriminal…

    • Zoran Žalac

      @BeLLicus, 05.05.2020 - 17:34

      Ti su uzeli milijune od Netflixa pa je deal s Disneyjem propao.

  • crolink07

    04.05.2020 - 23:10

  • DjokaBA

    05.05.2020 - 16:42

    Moze da valja, a i ne mora da znaci. Ova sto ce da radi na scenariju je truba, jer onaj 1917 je toliko precenjen film, da nemam reci. Sa tehnicke strane izvrstan, ali ostalo kanta.

  • MasterHELL

    06.05.2020 - 01:48

    Samo se nadam da je skorz nova priča u pitanju, a ne da zanemare originalne likove kao što su to uradili u zadnja tri filma

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?