HCL.HR

The Bustling World vodi nas u drevnu Kinu sa živahnim gradovima i stanovništvom

Zoran Žalac 30.12.2023.   •   3 komentara


Kineski developer FireWo Games najavio je igru The Bustling World koja u izometrijskoj perspektivi nastoji vjerno prenijeti život u drevnoj Kini.

Za sam kraj godine dobili smo najavu role-playing naslova smještenog u drevnoj Kini. The Bustling World nastoji spojiti čitav niz poznatih mehanika, od farminga, izrade i izgradnje preko borbe i ratovanja sve do vođenja države i diplomacije. Ambiciozan pothvat, no zanimljivo je kako se inače kineski developer FireWo Games odlučio za izometrijsku perspektivu te igru zamislio u vizualnom stilu starih kineskih crteža.

Obećana je i zavidna detaljnost u svakom segmentu igre. Želite se baviti uzgajanjem bilja? Igra će imati 60 vrsta biljki te različite vještine i alate za njihov uzgoj. Želite se baviti životinjama? Njih će biti 30 vrsta, moći će ih trenirati da se bore uz vas ili loviti u divljini.

U igri će se moći pokrenuti vlastiti posao te voditi restorane, hotele, ljekarne, banke i sl. Alternativno, moći će se zaposliti u trgovinama, rudniku, plantažama i sl. Spominju se i sporedne aktivnosti poput borilačkih turnira, natjecanja u kuhanju, konjskih utrka i sl.

Ako vam to zvuči ambiciozno, za The Bustling World ovo je tek početak. Svi likovi navodno “sami” odlučuju gdje će raditi, hoće li se preseliti u neki drugi grad i sl. Spominje se duboka interaktivnost, pa ako se npr. nekome zamjerite, taj bi lik mogao sabotirati vaš posao.

U cijelom konceptu postojat će navodno i mogućnost igranja izvan zakona. Krađe, pridruživanje bandama, osnivanje vlastite vojske plaćenika – sve bi to trebao biti dijelom ove igre. A ako imate veće aspiracije i želite ulogu kralja koji će uspostavljati svoj režim i diktirati sudbine gradova – moći će se i to.

Zvuči predobro da bi bilo istinito, a iza cijele stvari stoji jedan par iz Kine. U kampanji na Kickstarteru prikazano je dosta materijala i cijela stvar izgleda odlično. Međutim, sjetimo se da je i The Day Before nekad izgledao obećavajuće.

U bilo kojem slučaju, The Bustling World u izradi je za PC, a igra bi u early access trebala doći krajem 2024. godine.

Komentari (3)

  • John_Constantine

    30.12.2023 - 10:06

    Odlično zvuči, pratiti će se.

  • matej931

    30.12.2023 - 15:37

    “We will watch your game with great interest” – Senator Palpatine

  • SanKa

    04.01.2024 - 13:06

    ovo izgleda fantasticno..volio bih da izadje i za konzole…artwork je fenomenalan

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?