HCL.HR

The Longest Journey je napokon dobio svoje HD izdanje

Zoran Žalac 27.05.2019.   •   1 komentara


Kultna point’n’click avantura The Longest Journey nedavno je dobila neslužbenu modifikaciju koja je najbliže remaster izdanju ovog klasika.

The Longest Journey je jedna od ponajboljih avantura PNC žanra koja svojom pričom o spoju fantazije i fantastike zaslužuje biti slavljena i 19 godina nakon prvog pojavljivanja. No, kako igra nikada nije dobila dorađeno izdanje iliti remaster, teško je nagovoriti igrače da svoje vrijeme danas posvete igri koja nema ni podršku za 108op rezoluciju.

Srećom, prije nešto više od tjedan dana modder pod nadimkom Faberman izbacio je modifikaciju koja The Longest Journey uvodi u HD eru, barem djelomično. Njegov mod koristi vanjski pokretač ResidualVM te pozadinske teksture i animacije iz igre poboljšava pomoću neuronske mreže, što je sofisticirani naziv za tehniku o kojoj moj ljudski mozak nema pojma pa ću tu završiti s rečenicom.

U svakom slučaju, izgleda lijepo i izgleda bolje nego u originalu iz 2000. godine. Ako ste zainteresirani za mod, sve potrebno naći ćete ovdje, uključujući i upute za instalaciju.

Označeno sa: ,

Komentari (1)

  • Stitrek

    29.05.2019 - 00:11

    Jedna od najboljih point’n’click avantura, odlična i duga priča, interesantni likovi i rasplet događaja, uz to vrhunski simfonijski soundtrack. Igra koja uz ovaj blagi remaster zaslužuje remake.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?