HCL.HR

THQ Nordic kupio je simulator koza, prodaja im skočila za 1403%

Hrvoje Smoljić 15.11.2018.   •   0 komentara   •   Industrija videoigara


Izdavačka kuća THQ Nordic u novom je pohodu na studije pa su tako ovog puta otkupili tvorce FlatOut, Wreckfest i Goat Simulator igara.

Svako malo čujemo vijest kako je austrijska izdavačka kuća THQ Nordic otkupila neki studio i pod svoje okrilje dovela još poznatih franšiza. Oni u svom vlasništvu već imaju Darksiders, Gothic, Red Faction, Alone in The Dark, Kingdoms of Amaulr i Saints Row franšize, a sada su se ponovili s još nekoliko novih.

Posljednja u nizu od akvizicija je ona razvojnog tima Bugbear Entertainment, poznatog po FlatOut i Wreckfest igrama, te Coffee Stain studija najpoznatijeg po Goat Simulatoru. Za sve koji ne znaju, FlatOut i Wreckfest adrenalinom su nabijene trkaće igre s izrazito realnim modelom razbijanja istih, dok je Goat Simulator upravo kako joj ime kaže – igra o tome kako je biti koza na teškim opijatima.

Za sada nije poznato ima li THQ Nordic planove za ove franšize, ali iz službenih priopćenja saznajemo da će barem Coffee Stain ipak zadržati dozu autonomije unutar novog vlasnika.

THQ Nordic već u razvoju ima neke željno isčekivane naslove poput Biomutanta i Metro Exodusa, a tek ćemo u skoroj budućnosti vidjeti hoće li će dva nova studija biti uvrštena u razvoj nekih drugih igara ili nas možda čeka nova trkaća igra s kozama kao vozačima.

Usput rečeno, u svom financijskom izvješću za kvartal od šestog do devetog mjeseca ove godine, THQ Nordic zabilježio je rast prodaje od čak 1403% naspram istog razdoblja prošle godine. Dakako, razlog za to leži u činjenici da su nakon akvizicije Deep Silvera lansirali nikad veći broj igara, od Dakara 18, Pathfinder Kingmakera, Red Faction Guerilla remastera, Titan Questa za mobitele i drugih naslova.

Komentari (0)

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?