HCL.HR

THQ Nordic je opet u naletu – kupili su i Carmageddon franšizu

Zoran Žalac 03.12.2018.   •   3 komentara   •   Industrija videoigara


Davno posrnuli Carmageddon serijal sada je u rukama novoga vlasnika te ga možda čeka svijetla budućnost.

Ne trebamo vam pričati kako je izdavačka kuća THQ Nordic postala pravi kolekcionar nekad popolarnih imena na gaming sceni. Otkupili su oni Timesplitterse pa Kingdoms of Amalur pa Goat Simulator, a sada su uložili u još jedno intelektualno vlasništvo. U njihovom je vlasništvu sada serijal igara Carmageddon.

Ova vijest bi zvučala znatno uzbudljivije da je kontroverzni Carmageddon ostao na stazama slave iz devedesetih godina. No, ova brutalna vozačka igra u kojoj se gazilo likove po cesti zadnjih je godina dobila dva užasna izdanja Carmageddon: Reincarnation i Max Carnage. Ako se njih ne sjećate – blago vama. Ako se nekom nesrećom želite prisjetiti, video vam je niže u ovom članku.

U tom kontekstu dobra je vijest što je THQ Nordic kupio samo prava na Carmageddon serijal, ali ne i razvojni tim Stainless Games koji je taj serijal masakrirao. Ne zna se kakvu će budućnost Carmageddon imati pod THQ Nordicom, ali kakva god da je – teško može biti gora od patnje zadnjih godina.

 

Komentari (3)

  • Tony77

    03.12.2018 - 17:11

    Ma nema od ovog ništa oni kolekciju samo prave FCG ( FranchiseCollectibleGame) ?

  • moordrak

    03.12.2018 - 21:48

    Danas bi ih razapele razno-razne udruge za prava koječega tako da… ništa od gaženje bakica, djedica, brkatih i ćosatih muškaraca, trudnica, žena, djece, pasa, mačaka, zvijeri… Možda stave zombije i zelenu krv… Blažene devedesete….

    • SanKa

      @moordrak, 04.12.2018 - 12:41

      i vozači bi trebali bit žene

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?