HCL.HR

Pojavila se prerada originalnog Tomb Raidera koja nikad nije izašla

Zoran Žalac 07.01.2021.   •   0 komentara


Prvi Tomb Raider dobio je svoju preradu još prije skoro 14 godina. No, nije to bila jedina prerada na kojoj se radilo. Sada se pojavio Tomb Raider 10th Anniversary Edition.

Godine 2007. prvi je Tomb Raider dobio svoju preradu zvanu Tomb Raider Anniversary. Na toj je preradi radila ekipa Crystal Dynamicsa koji su prethodno osvježili serijal kroz Tomb Raider Legend. No, slabo je poznato da su na preradi originalnog Tomb Raidera godinu dana ranije radili tvorci samog serijala, tadašnji Core Design studio. Njihov remake zvao se Tomb Raider: 10th Anniversary. Ta igra nikada nije izašla, iako je bila skoro dovršena, a sam je studio zatvoren nedugo nakon toga.

Nekim čudom 15 godina kasnije na internetu je osvanula alpha verzija te nikad dovršene prerade Tomb Raidera. Možete ju preuzeti ovdje, te pokrenuti na svom PC-u uz malo muke (kontroler je obavezan). Jedino se postavlja pitanje zašto biste to uopće napravili ako već postoji funkcionalni Tomb Raider Anniversary.

Sudeći po snimkama, nedovršena je prerada bila značajno bliža originalnom Tomb Raideru nego prerada koju smo na kraju dobili. Mehanike kretanja i Larine akrobacije bile su sličnije onima iz 1996. nego onima iz TR Legenda. 10th Anniversary Edition tako može poslužiti kao uvid u to kako bi klasični Tomb Raider izgledao uz malo bolju grafiku (iako je za današnje pojmove zastarjela). Nije mnogo, ali za onoga tko je igrao izvorni Tomb Raider ovo bi mogao biti pravi tobogan nostalgije.

Interesantno je spomenuti da su nakon otkazivanja ove prerade materijali iz iste trebali biti iskorišteni u nekoj igri iz serijala Indiana Jones. No, u konačnici je i ta igra bila prekrižena.

Komentari (0)

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?