HCL.HR

Totalno lude indie igre: Suočite se s hororom nesretnog odrastanja

Zoran Žalac 27.04.2019.   •   2 komentara


Predstavljamo vam najzanimljivije igre nezavisne produkcije koje su najavljene ili lansirane proteklog tjedna.

Lorelai

Prije sedam godina sasvim slučajno sam nabasao na avanturu zvanu The Cat Lady. Kako sam i napisao u recenziji, ta me igra izvukla iz svojevrsne gaming apatije. Nešto slično proživljavam i dan danas pa me razveselila vijest o tome da tvorac Cat Lady od jučer ima novu igru zvanu Lorelai. Radi se o sličnoj 2D avanturi u kojoj jedna djevojka pokušava pobjeći od horora vlastitog doma. Igru se opisuje kao psihološki triler o odrastanju – namijenjen već odrasloj publici. Za razliku od prijašnja dva naslova Rema Michalskoga, ova je rađena u punoj 1080P kvaliteti i ima podršku za kontroler.

SteamWorld Quest: Hand of Gilgamech

Jedan od skrivenih bisera ovoga mjeseca svakako je SteamWorld Quest koji je upravo izašao za Nintendo Switch. Radi se o hrabrom spoju fantazije i steampunka, RPG igri na poteze s elementima kartaških naslova. U igri vodite grupu heroja, a njihove napade diktira vam špil karata koji možete sastaviti od 100 različitih napada. Igra je pokupila vrlo dobre ocjene pa ako ste ljubitelj ovakve tematike i imate Nintendo Switch – svakako navalite.

Druidstone: The Secret of the Menhir Forest

Serijal igara Legend of Grimrock i dan danas je na listi najcjenjenijih dungeon-crawlera, a njegovi tvorci planiraju otići korak dalje s igrom zvanom Druidstone. Ona donosi sasvim novu perspektivu, onu izometrijsku, te borbu na poteze. Uz to, Druidstone planira spojiti elemente iz zapadnjačkih RPG igara s elementima boardgaminga i JRPG-a, što će svakako biti zanimljivo za vidjeti. Izlazak igre se bliži (15. 5. ove godine) pa su predbilježbe na Steamu već otvorene.

Doraemon: Story of Seasons

Sjećate se Harvest Moon serijala? Taj se više ne zove tako već Story of Seasons, a uskoro se spaja s japanskom manga serijom Doraemon. Rezultat je igra koja je najavljena za PC i Switch, a stiže nam u jesen ove godine. Po uzoru na prethodne igre nekadašnjeg Harvest Moon serijala, i ovdje ćemo voditi računa o svojoj farmi, baveći se ratarstvom i uzgojem životinja.

Blacksad: Under the Skin

U New Yorku pedesetih godina detektiv John Blacksad istražuje misteriozni nestanak osobe i zalazi duboko u svijet korumpiranog podzemlja kojim vladaju antropomorfni likovi. Ovo baš nije indie igra u punom smislu riječi, ali nam stiže od nekoliko manjih ekipa, među kojima je i španjolski tim Pendulo Studios zaslužan za hvaljeni Runaway serijal. Blacksad prigodno izlazi ove jeseni, 26. 9. u verzijama za PC i sve aktualne konzole.

Tamarin

Premda naoko izgleda nevino, Tamarin je zapravo akcijska igra u kojoj vodimo malog majmuna u misiji spašavanja vlastitog habitata. Nemilosrdni majmun slatkih okica ganjat će električne krijesnice, napadati rasplesane mrave i spašavati ptice.

Komentari (2)

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?