HCL.HR

Tražite STVARNO bežične slušalice koje su kvalitetne, ali ne i preskupe? Pogledajte ove iz Panasonica

sponzorirani članak 23.12.2022.   •   Tehnologija


Ako tražite dobar par takozvanih True Wireless slušalica, skriveni dragulj u ponudi su ovi modeli iz Panasonica. Jako kvalitetne, ali ne i preskupe!

Trend takozvanih TWS (True Wireless Stereo) slušalica je već duže vrijeme među nama. Svi ih žele kupiti jer su prokleto zgodne za furati uokolo, a zvučno vrlo impresivne za svoju veličinu.

Dobro, ovo zadnje ne vrijedi baš za svaki model na tržištu.

Zapravo, ako kupujete TWS slušalice ovih dana mogla bi vas glava zaboljeti. Preplavljeni ste izborom – od jeftinih kineskih opcija koje ne zvuče baš tako dobro do nekih preskupih premium modela čiju kvalitetu mnogi od vas neće znati ni prepoznati ni cijeniti.

Stare japanske iskusnjare iz Panasonica su po svemu sudeći našli u tom kupusu neku zlatnu sredinu. Iako je riječ o premium brandu poznatom po vrhunskoj hi-fi opremi, ponudili su tržištu nekoliko opcija za svaki džep. Istini za volju, nećete tu naći TWS slušalice za 200 kn, to bi im ipak bilo ispod časti, ali uspjeli su složiti modele koji nude sjajne specifikacije vrijedne Panasonic potpisa, za oko 500 kn.

Govorimo o modelima Panasonic RZ-B100W i RZ-B210W koje ovih blagdanskih dana u trgovinama možete naći za 410kn do 480kn, a za tu cijenu dobivate sjajan ulaz u svijet TWS slušalica koje će uz bazu za punjenje potrajati do 16-20 sati bez punjača.

Riječ je o dva vrlo slična modela, no svaki podešen za malo drugačije iskustvo korištenja u približno istom cjenovnom rangu.

Kada pričamo o RZ-B100W modelu, Panasonic je u vrlo kompaktan i ergonomski pogodan format ovih slušalica uspio ugraditi sjajne 13mm zvučnike sposobne reproducirati impresivan bas. No veći zvučnik vodi i do malo bržeg trošenja baterije. Svejedno, ukupno 16 sati autonomije je i dalje impresivan rezultat.

Drugi model, RZ-B210W, potrajat će i do 20 sati sa svojim posebno podešenim zvučnicima od 10mm. No samo zato što su manji ne znači da su manje sposobni – drugačiji dizajn kućišta savršen je za reprodukciju čistog zvuka i moćnog basa.

Osim toga, u skladu s Panasonicovim visokim standardima proizvodnje, kućište im je dizajnirano da podliježu IPX4 standardu za otpornosti na vodu i prašinu, a ni to nije baš slučaj za sve TWS modele u ovom cjenovnom razredu.

Oba modela podržavaju i pomoćnike za glasovne naredbe, sve od Siri do Google Assistanta, ali svim funkcijama možete upravljati i jednostavnim dodirom pomoću posebnih senzora na svakoj slušalici.

Pogledajte pobliže B100W model u sljedećem videu.

Kao što vidite, B100W je dostupan u bijeloj i crnoj boji. Klasika! Nama se nekako više sviđa bijeli, ali svakom svoje. No drugi model, B210W, dostupan je u tri boje – bijeloj, crnoj i ružičastoj.

Pogledajte ih u akciji kroz video ispod.

Kao što vidite po ovim videima, ova dva modela razlikuju se i po filozofiji dizajna samih slušalica, ali i popratnih baza za punjenje.

Razlike nisu velike, ali super je što postoje jer pružaju vama kao kupcu taj dodani sloj izbora – želite li potrošiti malo više za drugačiji dizajn i nešto duže trajanje baterije? Uzmite B210W i uživajte. No možete i uštedjeti malo pa uzeti B100W model znajući da ćete imati odličnu kvalitetu zvuka, legendarnu japansku pouzdanost i kvalitetu izrade iz Panasonica.

Za više informacija o ovim TWS slušalicama, pratite ove linkove:

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?