HCL.HR

Tvorac BioShocka otkrio je žanr svoje sljedeće igre

Pero Mlinar 22.10.2019.   •   1 komentara


Studio Ghost Store na svome prvijencu radi već dvije godine, a nedavno objavljeni oglas o njemu otkriva samo malo više nego ništa.

Sve igre Kena Levinea načelno pripadaju istoj katerogiji. Radi se tu o naslovima u kojima je igranju moguće pristupiti na različite načine, relativno nelinearnim iskustvima kroz koja se može proći više od jednom, a da se iz njih pritom ne iscrpe sve mogućnosti. To je takozvani immersive sim, podžanr kojem pripadaju Bioshock i nešto stariji serijal System Shock.

Nakon završetka rada na Bioshock Infiniteu, Ken Levine osniva novi studio, Ghost Story. Zasad oni nisu dovršili nijednu igru, a na prvome naslovu rade od 2017. godine. Iako se o njemu i dalje ne zna nešto konkretno, primjerice, tematika ili mjesto radnje, nedavno objavljeni oglas navodi da se radi o naslovu koji će biti istog žanra kao i prošle Levineove igre.

Radimo na “kreativno ambicioznom projektu u žanru immersive sima”, stoji u oglasu, uz napomenu kako će to biti “igra za ljude koji vole igre koje od njih nešto traže.” Također je potvrđeno da će igru pokretati Unreal Engine 4

Ništa drugo o naslovu trenutno nije poznato, osim da bi se moglo raditi o igri koja će po tipu pripovjedanja biti otvorenija od prošlih Levineovih naslova. Nelinearno pripovjedanje njegova je opsesija posljednjih nekoliko godina i na tu je temu održao više predavanja. Za očekivati je onda da će se barem neke od spomenutih ideja zateći u njegovu radu.

Komentari (1)

  • Red Falcon 2

    22.10.2019 - 19:26

    Huh, nekako sam očekivao po onome što je rekao zašto je restrukturirao Irrational Games u Ghost Story je zato što mu je rad na Bioshock Infiniteu bio prezahtjevan i prestresan i da će u budućnosti raditi na manjim igrama. Immersive Sim mi ne zvuči kao kao nešto manje i jednostavnije.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?