HCL.HR

Tvorac hit igre za PC opleo po developerima mobilnih igara: svi su ili pohlepni ili lopovi

Zoran Žalac 05.01.2023.   •   4 komentara   •   Industrija videoigara


Tvorac jedne od najpopularnijih igara na Steamu u 2022. godini otkrio je zašto je Vampire Survivors potpuno besplatan na mobilnim uređajima i zašto je do mobilne verzije uopće došlo.

Vampire Survivors je jedan od skrivenih hitova 2022. godine To jest, nije baš skriven jer je redovito među najprodavanijim i najigranijim naslovima na Steamu, ali nije medijski razvikan i nema milijunski budžet za marketinšku kampanju. Igra je prvo bila ekskluzivna za PC platformu pa je prošlog mjeseca dobila verziju za mobitele. Iako je mobilna verzija mehanički ista kao i ona na PC-ju, još uvijek nema sav sadržaj verzije za PC i tako će biti još neko vrijeme.

Naime, developer Luca “Poncle” Galante otkrio je da se s mobilnom verzijom malo požurio i da su neke stvari morale izostati jer na njoj radi sam. Kako kaže, požurio se jer su drugi developeri već počeli lansirati svoje kopije Vampire Survivorsa na mobilne platforme, uključujući i one koje su doslovno pokrale materijale iz njegove igre.

S druge strane, Poncleu plan uopće nije bio da samostalno prebacuje igru na mobilne uređaje. Tražio je developere koji će odraditi taj posao za njega, ali kaže da nije mogao pronaći nijednog developera koji bi htio raditi na igri bez napadnih mikrotransakcija i sustava monetizacije koji je dizajniran da što više odere igrača. Na kraju se developer sam uhvatio posla i lansirao igru kao potpuno besplatan naslov – bez ikakvih stvari koje se unutar igre prodaju za stvarni novac.

Rezultat toga je da mobilna verzija Vampire Survivorsa malo zaostaje za PC verzijom što se tiče sadržaja i popravaka, no plan je da se to ubrza u 2023. godini.

Komentari (4)

  • Danilo Boljevic

    05.01.2023 - 11:16

    Odlicna igra za on the go, posebno jer ne trazi internet konekciju.

  • Cobalt11

    05.01.2023 - 13:58

    Legenda, nemam sta drugo rec!

  • Demon90

    05.01.2023 - 18:42

    Smo da ostane takav. Ne igram igru Al je stvarno žalosno što rade od mobilnih igara danas.

  • Rinma_1997

    05.01.2023 - 23:54

    Kupio na Steam-u na popustu prije nekih 10-ak dana, danas gledam i skupio ja skoro 20 sati u igri, igra za ugodno popodne dok se krčka ručak ili dok čekaš dok ti se nešta skida, ma bilo šta. Igra je super za opuštanje kada naučiš kako slagati stvari u igri. samo da ostane takav koncept i igrati će se ona još :).

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?