HCL.HR

Tvorci Apex Legendsa imaju nominaciju za Oscara… otprilike

Zoran Žalac 17.03.2021.   •   4 komentara   •   Zanimljivosti


Iako tvorci Apex Legendsa i Titanfalla ne pripadaju filmskoj industriji, jedan od njihovih uradaka dobio je nominaciju za filmsku nagradu Oscar.

Studio Respawn Entertainment prvenstveno se bavi izradom videoigara. U tome su vrlo uspješni te iza njih stoje hitovi kao što su Apex Legends i Star Wars Jedi: Fallen Order. Njihov zadnji projekt, VR igra Medal of Honor: Above and Beyond, nije ostvario zapažen rezultat, ali je iz njega proizašlo nešto neobično – nominacija za filmsku nagradu Oscar.

Nominacije za Oscara objavljene su ranije ovoga tjedna i ne – Medal of Honor nije dobio nominaciju jer se Oscari još uvijek ne dodjeljuju videoigrama. Međutim, za potrebe promoviranja igre snimljeno je nekoliko kraćih igranih filmova koje su producirali iz Respawna i Oculusa (izdavača igre), u suradnji s Guardianom.

Jedan od tih kratkih uradaka je i Colette – film o prisjećanju na nacističku okupaciju Francuske te na pokret otpora protiv te okupacije. I upravo je taj 24-minutni film nominiran za nagradu Oscar, a voditelj studija Respawn naveden je kao jedan od izvršnih producenata filma.

U slučaju da Colette dobije Oscara, Respawn bi postao prvi studio u svijetu videoigara koji je sudjelovao na Oscarom nagrađenom projektu.

Označeno sa: ,

Komentari (4)

  • GTA222

    17.03.2021 - 13:05

    Šteta što je igra ispala smeće…

    • XLBanana

      @GTA222, 17.03.2021 - 13:59

      Jesi igrao?

    • Haregan

      @GTA222, 17.03.2021 - 17:18

      Nije lepo nešto što ti se ne svidja nazivati smećem jer ako ćemo realno, nije smeće.

    • GTA222

      @Haregan, 17.03.2021 - 17:31

      Evo da ti budem iskren bio sam “hypan” na igru, ali kad su došle prve recenzije, veličina igre, način na koji je izvedena kampanja i “optimizacija” ili bolje nedostatak iste nisam htio trošit svoje vrijeme na igranje iste.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?