HCL.HR

Tvorci Guacameleea najavili novu igru – Severed

Stjepan Fikter 15.04.2014.   •   1 komentara


Drinkbox Studios inspiraciju za svoj novi naslov uzima od Infinity Bladea, Mega Mana i The Legend of Zelde, a stavlja nas u ulogu heroine bez ruke.

Nakon što smo u Guacameleeau kontrolirali meksičkog hrvača Juana, u novom naslovu istog developera preuzeti ćemo ulogu izbezumljene ratnice bez ruke. Nova igra naziva se Severed, a spomenuta heroina moći će nakon borbe protiv bosseva preuzeti neke njihove dijelove te ih spojiti na sebe, iskorištavajući tako njihove prednosti, ali i mane u daljnjem tijeku igre.

Budući da je igra planirana za mobilne platforme, heroinom ćemo upravljati pomoću kontrola na dodir koje će biti slične onima iz Infinity Bladea, dok će sâm gameplay biti u maniri dungeon crawlera iz prvoga lica.

Severed će biti smješten u nelinearan svijet kojeg igrač može istraživati kako mu se prohtije. Glavni dizajner Greg Lesky usporedio je strukturu levela s onom iz Mega Mana i kaže: “Možete ići jednim putem ili možete probati ići jednom stazom i ako to ne funkcionira, možete odabrati drugu stazu i nastaviti ići tim putem, dobiti novi dio oklopa ili što god je tamo i zatim probati opet prvu stazu jer ćete biti nadograđeni.”

Osim nelinearnog svijeta, developer kaže da nas u igri čeka i sustav magija koje će se koristiti za borbu, ali isto tako i za istraživanje budući da će se moći vršiti interakcija s okolinom u potrazi za tajnama, nešto slično kao u The Legend of Zeldi.

Severed bi trebali zaigrati na mobilnim uređajima u proljeće iduće godine, ali možda ugledamo igru i na drugim platformama poput Vite, 3DS i Wii U te ako se pokaže smislenim, u priču bi mogli ući Kinect i PlayStation Move.

Komentari (1)

  • DeratizatoR

    16.04.2014 - 08:22

    Odlično, Guacamelee je sjajna igra. Siguran sam da će i ova biti. Jedva čekam 😀

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?