HCL.HR

Tvorci hita Celeste otkazali su svoju sljedeću 2D igru

Hrvoje Smoljić 31.12.2018.   •   1 komentara


Fanovi Celeste i oni koji su željno očekivali sljedeću igru njenog proizvođača ostat će razočarani viješću kako je njihova sljedeća akcijska 2D igra otkazana.

Celeste je bila jedna od najboljih igara godine na izmaku. Sukladno tome, očekivanja za sljedeću igru istog proizvođača bila su iznimno visoka. Rad na takozvanom Skytornu započeo je ranije nego na Celeste, što je u konačnici dovelo u pitanju izlazak Skytorna. Sada je proizvođač, unatoč ranijem uvjeravanju kako će igra biti završena, ipak objavio kako je njen razvoj trajno prekinut.

Skytorn je bio zamišljen kao 2D akcijska Metroidvania s nasumičnim generiranjem razina. U konačnici je upravo ta kombinacija dovela do otkazivanja igre s obzirom kako se nasumično generiranje razina u suštini kosi s istraživačkim Metroidvania principom gameplaya. Kada su usred razvoja pokušali igru pretvoriti u linearnu avanturu, mnoge prethodno implementirane mehanike su se ispostavile potpuno suvišnima. Kako bi daljnja promjena iziskivala velike dodatne napore, novčane izdatke i slično, odlučili su napustiti projekt.

U službenoj objavi su izjavili veliko žaljenje što projekt nikad neće ugledati svjetlo dana, ali i najavili kako će svoje napore usmjeriti prema novoj igri koju planiraju najaviti tijekom sljedeće godine. Bez kakve igre smo upravo ostali, pogledajte u kratkom gameplay videu.

Označeno sa: ,

Komentari (1)

  • Mixa

    01.01.2019 - 12:56

    Ne svidja mi se bas toliko. Ovo je trebalo biti metroidvania sa nekim elementima iz Steam World Dig-a. Cim sam cuo da je trebala sadrzati i nasumicno generisanje odmah mi je pripala muka. Normalno da je projekat propao kada su hteli da spoje sve zivo.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?