HCL.HR

Tvorci Wastelanda možda rade na novoj steampunk igri

Zoran Žalac 21.10.2020.   •   19 komentara


Primijećeno je kako određeni developeri u studiju inXile Entertainment gaje interes prema tematici steampunka, što sugerira da bi ista mogla poslužiti u njihovoj sljedećoj igri.

Razvojni tim inXile Entertainment nedavno je lansirao dobro prihvaćeni Wasteland 3, ali su se odmah bacili na razvoj sljedeće igre, prve koju financira njihova matična tvrtka Microsoft. Za sada su potvrdili samo kako će za tu igru koristiti najnoviji Unreal Engine 5, što znači da ju grade za neku skoriju budućnost te da istu igru neće najaviti tako skoro. Međutim, moguće je da su ostavili mali trag informacija o tematici igre.

Neki članovi foruma Resetera tako su primijetili da glavni redatelj sljedećeg projekta inXile Entertainmenta, kao i njegov glavni dizajner, na Pintrestu iskazuju interes za tematikom steampunka kroz odjeću, gadgete, oružje i općenitu estetiku. Nije to slučajno jer su obojica radila na nekadašnjem RPG hitu Arcanum: Of Steamworks and Magick Obscura, no zanimanje za steampunk očito se vidi u nedavnom skupljanju materijala s tom tematikom.

Steampunk je u svijetu videoigara dosta često zastupljen, npr. u serijalima Dishonored, BioShock, Syberia, Thief i dr. Međutim, za pretpostaviti je da će inXile raditi na igri role-playing žanra, a u toj domeni steampunk nije baš redovito korištena tematika. No, ništa još nije potvrđeno i sve ovo bazira se za sada na pukom nagađanju.

Označeno sa: ,

Komentari (19)

  • playbox124

    21.10.2020 - 12:47

    Xbox ce biti rpg masina 👏👏

  • Dajsikeks

    21.10.2020 - 12:49
  • SonOfZeus

    21.10.2020 - 13:01

    Wasteland 3 je jedno od najvecih razocaranja koje sam igrao u zadnjih godina. Počinje odlično, a završava kao teški meh i ubrzano. Da ne govorimo o fake trailerima te cutscenama koje su svega upotrebljenje ukupno 5 puta u cijeloj igri.

    • Emperor Ghaleon

      @SonOfZeus, 21.10.2020 - 14:40

      Diablo 3 je loš, Torchlight 3 je loš, Tekken 3 je loš, Parasite Eve 3rd Birthday je loš, sad kažeš da je i Wasteland 3 loš… zašto je broj 3 ukleti broj?
      Ja i frend smo se ponadali da će Wasteland 2 biti na sniženju (na PSNu) prije izlaska trojke, pa da podijelimo trošak i upiknemo. Ali nije bilo, barem koliko smo mi vidjeli. I sad je trojka snižena na helloWin akciji, ali dvojka nije.

    • personauser

      @Emperor Ghaleon, 21.10.2020 - 15:09

      I PS3 i XONE (treca generacija Xboxa) su isto zakazali pa se slazem sa tobom

    • Emperor Ghaleon

      @personauser, 21.10.2020 - 18:22

      Moram odgovoriti na ovo… X360 mi je vratio ljubav prema utrkama (prvenstveno zbog Project Gotham Racing i Forza serijala), te sam na njem još igrao i par igara koje nisu ”moj tip”, ali ako gledamo JRPGe ta je generacija totalno podbacila i da nije bilo prijenosnih konzola ja bih popizdio. Ovaj trenutni gen je dobar, ali malo koja ekskluziva me zanima. Sve što valja je multiplatform. (Nije da me to dira previše, meni je bitno da je igra dobra, a boli me briga na kojoj platformi je ta izašla. Tako da nikad neću shvatiti ljude koji se busaju u prsa kad ”njihova” platforma dobije ekskluzivnu igru ili ekskluzivan sadržaj, a dotična igra ih ne zanima ni najmanje.)

    • razer1234559

      @Emperor Ghaleon, 21.10.2020 - 16:27

      Ma dobro ajde nije Diablo 3 loš, i dalje je to Diablo samo što je malo prevedar i to mu jedino zamjeram ali sve u svemu dobra je to igra i dalje vrlo igriva.

    • Emperor Ghaleon

      @razer1234559, 21.10.2020 - 17:33

      A gle, u pravu si. I nije loš. Evo nedavno sam ga opet igrao, krenuo od ničega (nikakav import, save data, oprema od ranije, baš ništa) sa necromancerom, i nakon par dana već ganjao greater riftove. Da, zabavna je, ali znaš i sam koliko im je vremena trebalo da poprave taj krš. I još ona glupost sa auction houseom…
      Gle, možda i ovi poprave Torchlight.

    • razer1234559

      @Emperor Ghaleon, 21.10.2020 - 18:31

      Ja sam kupio Torchlight 3 isti dan kada je izašla iz early acessa za 34 eura. Igrao sam ga dosta možda malo i previše. Igra je loša ni približno dobra kao prva dva djela. Klase su nezanimljive i dosadne, jedino mi je Forged dosta simpatičan i s njim sam i igrao a za korištenje teških dvoručnih oružja stavili su opet Railmastera na što sam poludio jer mi nikako nije dobar. Borbe su monotone i dosadne jer protivnici stalno dolaze te ih doslovno imaš posvuda kako vani tako i u tamnicama. U igri ne postoji shopping gearova nego naprosto moraš ubijati protivnike da bi dobio pokoje oružje ili armor što je nemoguće kod običnih tj. normalnih protivnika. Dobar gear češ dobiti najčešće od Bosseva te otvaranja Boss Chestova te ubijanja Mimica. Igra ima i dobrih strana a to je prije svega lijepa šarena grafika. Na osunčanim dijelovima izgleda prekrasno i fora mi je što nakon svake Boss bitke oslobađaš ljubimce i to još sa više razina rijetkosti što je super te onaj osjećaj kada ti se posreći Rare ili Legendary.I ono što sam najviše volio je tzv. Fort ili ti ga tvrđava gdje si mogao postavljati razne dekoracije i buildinge i tu sam najviše proveo igrajući Torchlight 3 jer imaš jedno drvo koje hraniš sa gearom i tako mu podižeš level i nakon svakog level UP-a dobiješ 1% gear lucka. Ima nekih fora stvari ali imaj na umu da tu igru nisu radili ljudi iz Runic Gamesa nego Echtra Games nekakva američka tvrtka pa zato je tako ispala a i vidi se da je igra dosta drugačija od prijašnjih dijelova.

    • razer1234559

      @Emperor Ghaleon, 21.10.2020 - 16:36

      Dodao bih još i Dungeon Siege 3. Prva dva djela meni osobno jedne od najboljih igara svih vremena dok treći dio su sjebali do maksimuma.

    • Sinek

      @Emperor Ghaleon, 21.10.2020 - 19:47

      tekken 3? mozes elaborirati pls

    • Emperor Ghaleon

      @Sinek, 21.10.2020 - 20:35

      Nisam fan 3D i kvazi 3D borilačkih igara jer taj artstyle (ako se to tako može nazvati) brzo zastari), i sve one 3D borilačke igre koje smo igrali na PS1 i PS2 i divili im se danas izgledaju kao Edith Massey u ‘Desperate Living’, a 2D ostaju ljepotice. No to nije glavni razlog jer bih onda i dvojku kritizirao na isti način. Tekken 3 ne slijedi put dvojke, već se odlučuju na totanu kežualizaciju i više vremena posvećuju dizajniranju Beach Ball Mode-u koji je, realno, uz Bryana jedino što valja u toj igri. Smanjuju broj likova, ajde nije strašno, ali zato ubacuju gluposti kao što su Gon, doktor, Panda (kao da Kuma nije dovoljno), onu drvenu lutku čije sam ime zaboravio, i Eddyja. Gameplay je lošiji od dvojke. Teško je opisati. Da sad upališ obje igre, svaku na drugoj PS1 konzoli i igraš, vidio bi.
      To ti je kao i Dark Souls serijal; e vidiš, i tu sam igru zaboravio spomenuti u onom postu gore. DS2 na nekim dijelovima izgleda grafički jako loše (i ekipa često spominje onu ”N64 šumu”), na nekima naprosto predivno, i onda Miyazaki napravi trojku u kojoj prevladavaju 2 boje (siva i crna, ako crna i jest boja), 40% igre tapkaš po močvarama, a gameplay izgleda daleko tromije iako se igra vrti u 60 sličica. Doduše, svega 30 na PS4. I grafički izgleda odvratnije od dvojke. Kako?

    • Alexdelarge

      @Emperor Ghaleon, 22.10.2020 - 10:25

      Tekken 3 je top. Gta 3,witcher 3,elder scrolls 3,fallout 3….? Rekao bi prije magican

    • Emperor Ghaleon

      @Alexdelarge, 22.10.2020 - 11:15

      To je tvoje mišljenje, ja ga poštujem, ali se ne slažem. Da, naravno da ima dobrih igara sa brojem 3 u nazivu (ako i dođu do trećeg dijela), ali je taj broj – barem po mom dosadašnjem iskustvu – uklet.

    • Alexdelarge

      @Emperor Ghaleon, 22.10.2020 - 13:29

      Za filmove bi rekao da je tako :),a igre ne bas ,jos ovo se nisam ni trudio puno mozgat,evo mgs3 npr je isto vrh,nfs 3 ..

    • delight353

      @SonOfZeus, 22.10.2020 - 07:34

      Znas da si, zapravo, posve u pravu. Ja sam dojma da se cijela igra urusila tamo negdje oko polovice. Kraj je, ovisno sto si birao, kao na kakvom fast forwardu. Zapravo, sami storyline je bas bez veze.

    • SonOfZeus

      @delight353, 22.10.2020 - 11:45

      Koliko god grafički izgledao bolje, wasteland 2 je ipak znatno bolja igra imo.

  • mili1985

    21.10.2020 - 13:36

    Volio bih vidjeti remaster Arcanuma, s malo ulickanom grafikom. To je igretina i pol.

  • personauser

    21.10.2020 - 15:02

    Osim ovoga me veseli i igra od Tetsuya Nomure koja ce biti ekskluzivno za NS

    Tetsuya Nomura planira raditi igru za NS

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?