HCL.HR

Twitch omogućuje streamanje gameplaya s Android i iOS uređaja

Dominik Bošnjak 05.03.2014.   •   0 komentara


Twitch od danas službeno podržava streamanje igara s Android i iOS uređaja, no ta funkcionalnost će ipak još neko vrijeme biti nedostupna na pametnim telefonima i tabletima.

Prije nekoliko sati, Twitch je najavio kako se odlučio na proširenje svog online servisa za streamanje videoigara. Naime, streamanje igara putem TwitchTV-a od danas službeno funkcionira na Android i iOS uređajima. Naravno, stvari nisu tako jednostavne pa će developeri najprije morati omogućiti ovu novu funkcionalnost u svojim kreacijama. To mogu učiniti pomoću Twitchovog novog “Capture” SDK-a.

Po nadogradnji igara, korisnici će moći snimati, arhivirati, streamati i uploadati gameplay sa svojih mobilnih ljubimaca. Također, mobilni Twitch će podržavati i korištenje prednje kamere na uređajima te integrirane i eksterne mikrofone. Korisnici ove usluge će moći birati između tri opcije kvalitete, baš kao i na konzolama i PC-ju. Osim toga, džepno izdanje Twitcha imat će i punu chat funkcionalnost.

Uz ovu najavu, iz Twitcha nam otkrivaju i kako je njihova mobilna aplikacija za gledanje streamova na telefonima i tabletima skinuta preko 10 milijuna puta, a instalacijske brojke su navodno ravnomjerno raspoređene između Androida i iOS-a.

Komentari (0)

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?