HCL.HR

U Cinestar stiže Hardcore Henry, film koji izgleda kao FPS igra

sponzorirani članak 13.04.2016.


Vežite se. Hardcore Henry je jedno od najluđih originalnih kino iskustava koje ćete iskusiti u dugo vremena. Cijeli film ćete promatrati iz perspektive glavnog lika koji se zove Henry.

hardcore-henry

Iako nije temeljen na nekoj popularnoj igri, film Hardcore Henry mogao bi biti posebno zanimljiv upravo gamerima. Zašto? Cijela stvar je snimana s perspektivnom iz prvog lica, poput neke FPS igre. Kao što dobro znate, moderni FPS naslovi poput Call of Dutyja znaju biti poprilično ludi s hrpom kreativnih i nadasve brutalnih animacija iz prvog lica, no Hardcore Henry već po trailerima izgleda kao da je luđi od svega što smo ikada vidjeli u FPS žanru.

Gledajući film s perspektivnom iz prvog lica gotovo da dobivate dojam kao da ste vi glavni lik. Na početku nemate sjećanje. Primarno jer ste se upravo vratili iz mrtvih zahvaljujući supruzi (Haley Bennet). Ona će vam reći da se zovete Henry. Pet minuta kasnije već na vas pucaju, supruga je oteta i osjećate da ju morate spasiti. Tko ju je oteo? Njegovo ime je Akan (Danila Kozlovsky). On je moćni zločinac s vojskom plaćenika i ima plan zavladati svijetom.

Nalazite se u Moskvi, gradu koji vam je nepoznat i u kojem svi žele vašu glavu. Svi osim tajanstvenog Britanca po imenu Jimmy (Sharlto Copley). On je možda na vašoj strani, ali niste u to potpuno sigurni. Uspijete li preživjeti ludilo i riješiti misterij, možda ćete saznati koja vam je svrha i istinu iza vašeg identiteta.

Hardcore Henry počinje spotom koji potpisuje ruski filmaš Illya Naishuller „Bad Motherf*cker“. Isti je nastao za punk sastav Biting Elbows i sjajna je beskompromisna priča ispričana u cijelosti iz gledišta glavnog protagonista. Video je postao senzacija na Internetu te je pogledan čak 120 milijuna puta!

Film je sniman gotovo u cijelosti posebno prilagođenim GoPro kamerama i zato je iskustvo sirovo i neposredno, a gledatelji mogu biti jedno s glavnim likom i krenuti na putovanje u prvom licu – baš kao Henry.

Hardcore Henry u CineStaru možete pogledati od sutra, 14.04., u distribuciji Blitz film i video, a ulaznice možete kupiti na blagajnama kina te online – putem smartphone aplikacije i na web stranici.

Označeno sa:

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?