HCL.HR

U Microsoftu navodno testiraju prijenosni Xbox

Zoran Žalac 23.03.2024.   •   9 komentara   •   Tehnologija


Glasina kaže da Microsoft trenutno testira nekoliko prototipa onoga što bi mogla biti prva prijenosna Xbox konzola… ako se na kraju odluče da će ju proizvesti.

Sve su češće glasine da bi Microsoft u nekoj budućnosti mogao proširiti ponudu Xbox uređaja svojom prvom prijenosnom konzolom.

Prema tvrdnjama novinara Jeza Cordena s portala Windows Central, taj plan još nije zacrtan u kamenu, ali u Microsoftu navodno testiraju više različitih prototipa prijenosne Xbox konzole. Corden navodi kako je to uređaj za nativno pokretanje Xbox igara, a ne isključivo za streaming putem Xbox Cloud Gaminga.

Kako je riječ o prototipnoj fazi, još nema garancije da će prijenosni Xbox uopće zaživjeti. Podsjetimo, prethodno su u Microsoftu razvijali jeftinu alternativu Xboxu u obliku kutijice za streaming igara, ali ista nikad nije zaživjela kao stvarni proizvod te smo ju vidjeli samo na polici Xboxovog šefa.

Xboxov Phil Spencer inače redovito naglašava da je poklonik ručnih PC-jeva za igranje kao što su Steam Deck i ROG Ally. Nedavno je izjavio kako Microsoft radi na poboljšavanju iskustva korištenja Windowsa na takvim uređajima.

Interes za prijenosnim uređajima za igranje u industriji se ponovno javio nakon uspjeha Nintendo Switcha, trenutno najprodavanije konzole unazad zadnjih 10+ godina. Sony je nedavno lansirao svoj odgovor na to u vidu PlayStation Portala za daljinsko igranje, s kojim su mnogi ostali razočarani, ali navodno ne i u Sonyju.

Komentari (9)

  • mate321

    23.03.2024 - 11:22

    game pass on the go zvuci jako zanimljivo. jako volim prijenosne konzole i raduje me svaka nova koja se pojavi na trzistu.

  • 312AE

    23.03.2024 - 11:56

    Stalno zagovaram ovo,mada sam se nadal da bude PlayStation Portal nešt tog tipa ili Sony jednostavno brži. No sa svim PC iskustvom ,mislim da bi Microsoft mogle napraviti dobru konkurenciju ,ako još u to ubace Gamepass na godinu ili dvije kao bundle kak su kod Xbox-a. Moglo bi to biti dobro iskustvo,čak i paše u plan da prodaju samo još digitalno.Ustvari je Microsoft u boljoj poziciji subvencionirati tak nešto i napraviti SteamDeck killera,a onda dolazi SteamDeck 2.0 itd. Moglo bi biti sve i ništ.

    • Maki6

      @312AE, 23.03.2024 - 14:01

      Odličan komentar i onda sve sjebeš zadnjom rečenicom.

    • 312AE

      @Maki6, 23.03.2024 - 14:33

      Kaj je tu je!😄

  • Brle9

    24.03.2024 - 08:30

    Nintendo je pokrenuo revoluciju. Evo i Steam Deck, naručio si s Aliexpressa docking station i spojim ga na TV kad mi se prohtije.
    Izbaci li Xbox nešto slično, siguran sam da neće biti loše.

  • SonOfOsiris

    24.03.2024 - 12:00

    Luzeri kojima nitko više ne kupuje konzole, su nakon 10 godina skužili da idu kopirat Nintendo ahhahaa, bit će megauspješno 100%

    • Meduza

      @SonOfOsiris, 24.03.2024 - 17:32

      kAKO UZIVAM DANAS KADA CITAM OVE KOMENTARE!
      (Luzeri kojima nitko više ne kupuje konzole, su nakon 10 godina skužili da idu kopirat Nintendo)

      TOP!!

      Cak i ovdje na HCL portalu su se sprdali sa Swicha kad je izasao, velika vecina, doslovno se izrugivali iz konzole, sijecam se ko danas.. Koji tablet, smece, itd.. bplje da Nintendo pocinje raditi samo igre i ostavi se hardvera, itd…

      A sad se meni cini da ce taj Nintendo jedini opstati… !
      Svaka cast NINTENDO!!

    • SonOfOsiris

      @Meduza, 25.03.2024 - 07:03

      Nintendo je izmislio konzole i Nintendo će ih završiti, moje osobno mišljenje i neko dugogodišnje znanje, samo se sjetim Kinecta i Movea od sonya itd… Sve kopije od Wii-a, koje više ne koriste niti ne spominju hh

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?