HCL.HR

Ubisoft najavio eksperimentalni platformer Grow Home za PC

Stjepan Fikter 23.01.2015.   •   0 komentara


Već drugog veljače na PC stiže eksperimentalni platformer Grow Home u kojem nas očekuje penjanje po veoma visokoj biljci uz istraživanje lebdećih otoka.

Ubisoft nasje prošle godine počastio s nekoliko novih igara u svojim popularnim franšizama, ali poslužili su usput i neke ‘manje’ naslove, poput Child of Light i Valiant Hearts: The Great War, koji su također osvojili publiku. Poučeni time i ove godine nastavljaju podržavati manje timove i njihove ideje unutar svojih studija. Upravo je najavljen Grow Home, eksperimentalni platformer za koji je zaslužan “intimni osmočlani tim” unutar Ubisoft Reflectionsa, a zaigrat ćemo ga od 4. veljače na PC-ju.

Grow Home odvodi nas na svemirsko putovanje gdje ćemo u ulozi botaničkog robota uzgajati Star Plant, odnosno veoma visoku biljku po kojoj ćemo se moći popeti do našeg svemirskog broda. Developeri za ovaj naslov posebno ističu mehaniku upravljanja glavnim likom – obje ruke kontrolirat ćemo zasebno na što producent igre Peter Young kaže: “Mapirali smo kontrole ruku na lijeve i desne triggere i to daje fizičku povezanost s hvatanjem i penjanjem.” Zbog toga i proceduralnih animacija, BUD kako je ime glavnog lika moći će se uhvatiti za bilo koji objekt.

Penjući se do svemirskog broda, igrači će naići na grane koje vode prema lebdećim otocima gdje u igru dolazi element istraživanja. Young kaže: “Kako se budete njihali po lozi kroz zrak, oblikovat ćete vlastito igralište, istraživati nove lokacije i susretati neobične biljke i životinje.” Budući da se radi o dva kilometra visokoj stabljici, da penjanje ne postane naporno nego ostane zabavno pobrinut će se teleporteri, padobran u obliku cvijeća i listovi sa svojstvom trampolina.

Pogledajte BUD-a u akciji kroz trailer koji su objavili uz prvo predstavljanje igre.

Komentari (0)

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?