HCL.HR

Uđite u svijet VR-a besplatno uz prednarudžbu Samsung Galaxy S7 mobitela

sponzorirani članak 25.02.2016.


Pazite ovu ponudu – za cijenu jednog Oculus Rifta možete dobiti odličan VR headset i ponajbolji mobitel na svijetu, koji još nije ni izašao – Samsung Galaxy S7.

GEAR-VR-1

Ako pratite napredak VR-a i kroz ovu godinu planirate zaplivati vodama virtualne stvarnosti, već ste sigurno svjesni apsurdno visoke cijene Oculus Rift i HTC Vive uređaja. Možda vas je njihova cijena koja iznosi više od 6000 kn već dobila od cijele ideje VR-a, no postoji alternativa koja je savršen prvi korak u VR vode, a košta manje od 1000kn.

Dapače, uz pravovremenu kupnju novog Samsung Galaxy S7 ili S7 Edge mobitela, potpuno je besplatna.

Govorimo naravno o Samsung Gear VR headsetu koji već neko vrijeme slovi za ponajbolju jeftinu alternativu preskupom Oculus Riftu, a na nedavnom predstavljanju Samsungovih novih mobilnih zvijeri za ovu godinu, smartfona Galaxy S7 i Galaxy S7 Edge, objavljeno je kako će Gear VR dolaziti kao besplatni poklon svima koji prednaruče te nove modele mobitela.

Na svečanom predstavljanju tih novih flagship mobitela iz Samsunga pojavio se i sam Mark Zuckerberg, udarivši tako pečat odobravanja na tehnologiju Gear VR headseta, koji sada ponovno nosi „powered by Oculus“ oznaku na svom kućištu.

gear-vr-2

Gear VR je jeftiniji od konkurencije jer umjesto skupe i komplicirane tehnologije za praćenje pokreta u Riftu i Viveu, koristi kompliciranu tehnologiju za praćenje pokreta koju već svim imamo u našim modernim mobitelima. Jednostavno ubacite svoj Samsung smarfton u Gear VR headset i tako iskoristite snagu, senzore i ekran samog mobitela za ulazak u VR svijet.
Istina, Gear VR radi samo sa Samsungovim flagship modelima poput Galaxy S6, Note 5 i nove Galaxy S7 linije koja službeno izlazi na tržište sljedećeg mjeseca, ali tako je zapravo i bolje.

gear-vr-3

Ograničavanje na određene modele snažnih smartfona omogućuje razvoj boljih VR aplikacija (čitaj: igara) jer developeri tada znaju točno na koji hardver mogu ciljati. Umjesto da svojim igrama ciljaju na širi spektar svih Android mobitela, ovako ciljaju na snažan hardver flagship modela iz Samsunga koji iskorištavaju u punom smislu stvarajući tako impresivnije igre, odnosno VR iskustva.

KAKVE VR IGRE MOGU OČEKIVATI?

Mislite da ti mobiteli nisu dovoljno snažni za impresivna VR iskustva? Razmislite opet – Galaxy S7 i S7 Edge ispod kućišta skrivaju neke od najsnažnijih mobilnih procesora na svijetu. Samsung Exynos 8890 octa core čipset kakav se nalazi u S7 liniji nudi 30% bolje performanse u svakodnevnom radu (CPU) te do 60% bolje performanse kod procesiranja 3D grafike (GPU) od prethodnika iz S6 linije (a i oni su i dalje iznimno moćni).

Osim toga, Samsung surađuje s Khronos grupom i njihovim Vulkan API-em za izradu igara, koji omogućuje do tri puta bolje perofmanse od OpenGL-a. Da stvari budu bolje, ekran u Galaxy S7 i Edge smartfonima ima QHD rezoluciju za iznimnu oštrinu slike te Amoled tehnologiju za iznimne boje. Oculus Store za Gear VR trenutno nudi više od 200 aplikacija kompatibilnih s Gear VR-om, a za brzi pogled na neke od igara koje su već dostupne ili dolaze tijekom ove godine, pogledajte ovaj video.

Naravno, nisu samo igre zanimljive u VR-u, tu je i mogućnost gledanja videa u 360 stupnjeva te hrpa drugih imerzivnih virtualnih iskustva.

KAKO TO MOGU NABAVITI?

Ako prednaručite Samsung Galaxy S7 ili Galaxy S7 Edge u Sancta Domenici sada dobit ćete svoj mobitel tri dana prije službenog izlaska na tržište 11. ožujka (vama besplatnom dostavom stiže 8.3.) te ćete u paketu besplatno dobiti još i Gear VR uređaj te šest besplatnih VR igara. Samo kliknite ovdje, izaberite mobitel koji želite prednaručiti i uskoro ćete plivati VR vodama, ali i imati jedan od najboljih mobitela na svijetu. Samo požurite i osigurajte svoj primjerak na vrijeme – količine su vrlo ograničene.

Za bliži pogled na Samsung Galaxy S7 pogledajte unboxing video na YouTube kanalu Sancta Domenice, inače jedan od prvih takvih videa na internetu uopće.

UPDATE: Iz Sancta Domenice nam javljaju da su upravo prodali sve zalihe Gear VR uređaja u bundleu sa Samsung S7 smartfonima. Dakle više nije moguće dobiti besplatno Gear VR uz prednarudžbu smartfona iz S7 linije. Ipak, prednarudžbe za same Samsung Galaxy S7 modele i dalje su aktivne – naručite li sada određene modele smartfona iz S7 linije dobit ćete ih dalje na kućna vrata 08.03., odnosno tri dana prije službenog izlaska.

Očekuje se i nestašica tih modela u Hrvatskoj sve do kraja 3. mjeseca pa ako želite biti sigurni da ćete dobiti svoj Galaxy S7 prije ostalih, prednarudžba vam je najsigurnija opcija. Osim toga, za prednarudžbe ovih mobitela ostvarujete pravo na 20% popusta na kupnju originalne dodatne opreme za Galaxy S7 u Sancta Domenici.

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?