HCL.HR

Više od 11 tisuća igara dobilo je novi doživljaj uz neslužbenu VR podršku

Zoran Žalac 02.01.2024.   •   1 komentara


Javno je postao dostupan alat zvan UEVR koji donosi neslužbenu VR podršku za više od 11 tisuća igara rađenih u Unreal Engineu.

Ako imate VR uređaj, život bi vam u 2024. mogao postati uzbudljiviji. Napokon je javno dostupan alat zvan UEVR, kojega potpisuje heroj pod nadimkom Praydog, a koji “otključava” podršku za virtualnu stvarnost (VR) u više od 11 tisuća igra rađenih u Unreal Engineu.

Alat koji teži svega 24 megabajta funkcionira tako da igrama dodaje 6DOF efekt, tako da igrač ima dojam da je okružen svijetom iz igre, iako sama igra nije nužno dizajnirana za virtualnu stvarnost. Negdje to funkcionira bolje, negdje lošije, ali jedno je sigurno – donosi potpuno novi doživljaj igre.

Najveću korist od ovoga mogu imati igre iz prvog lica. Međutim, čak i naslovi s pogledom iz trećeg lica mogu se igrati tako da igrač upravlja kamerom tako što pomiče glavu, dok kontrole nad likom ostaju iste. Podrška za kontrole pokretom mora se dodati odvojeno, ali već su kreirane kontrolne sheme za Returnal, Trepang2, RoboCop, Atomic Heart i druge igre.

Cijela stvar je zanimljiva, samo treba imati na umu nekoliko stvari. Kao prvo, igre su hardverski znatno zahtjevnije u ovakvoj izvedbi. Kao drugo, ovo je neslužbena VR podrška što znači da igre u velikoj većini slučajeva nisu dizajnirane tako da budu ugodne za igranje u VR-u i vrlo je izgledno da će nekima izazvati mučninu, možda i povraćanje.

Komentari (1)

  • lukas01

    02.01.2024 - 19:15

    Jel ovo vrijedi za piratirane igre??

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?