HCL.HR

Umjetna inteligencija dvaput je za redom porazila svjetske prvake u Doti 2

Zoran Žalac 15.04.2019.   •   0 komentara   •   Zanimljivosti


Nakon neuspjeha na The Internationalu prošle godine, bot zvan OpenAI Five uzvratio je udarac porazivši pobjednike tog turnira.

Prije samo nekoliko mjeseci na prestižnom je turniru u Doti 2 sudjelovao i OpenAI Five – sustav umjetne inteligencije koji se tada po prvi put natjecao protiv vrhunskih igrača te MOBA igre. Tada OpenAI Five nije prošao baš najbolje, izgubivši oba meča protiv ljudskih protivnika. Međutim, prošlog vikenda uslijedio je revanš – i to kakav.

U San Franciscu se OpenAI Five sukobio s timom OG, ekipom koja je prošle godine odnijela pobjedu na The Internationalu. Umjetna je inteligencija izašla kao pobjednik u dva meča. Prvi je bio napet jer se OG držao dobrih pola sata. Međutim, drugi meč bio je znatno kraći jer je OpenAI zgrabio ranu prednost i nemilosrdno dokrajčio protivnika.

Oba meča pokazala su da se umjetna inteligencija češće koristi agresivnim i kratkoročnim strategijama. U ovom slučaju to im se isplatilo, ali ako se bojite da Dota 2 više neće imati smisla treba reći kako AI u pravilu igra sve teže što je meč duži jer su ljudski igrači još uvijek bolji u dugoročnom planiranju.

U bilo kojem slučaju, ovo je bila predzadnja javna demonstracija OpenAI Fivea. Zadnja će se održati za sve zainteresirane igrače od 18. do 21. ovog mjeseca, kada će igrači Dote 2 moći igrati uz umjetnu inteligenciju ili protiv nje ako se prijave na arena.openai.com.

Komentari (0)

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?