HCL.HR

Uskoro ćemo moći podešavati kontrole na svim Xbox One kontrolerima

Juraj Bevandić 06.10.2015.   •   1 komentara


Iako podešavanje kontrola po volji Microsoft već nudi na svom Elite kontroleru, kako bi održali korak s konkurencijom uskoro će kroz softverski update to postati moguće i na običnim kontrolerima.

Uz sve hardverske prednosti koje i nisu u potpunosti potrebne prosječnom igraču, Xbox One Elite kontroler nudi i nešto što bi svakome dobro došlo. No, da ne morate platiti 130 funti ili 1336 kuna za mogućnost podešavanja kontrola pokazao je Sony, jer je to na Playstationu 4 moguće na svakom kontroleru i konzoli.

Bilo je onda samo pitanje vremena kada će i Microsoft to omogućiti svima u pokušaju da sustigne konkurenciju, a njihov je direktor to jučer i potvrdio. Mike Ybarra nam nije rekao kada točno to možemo očekivati, ali znamo da ćemo uskoro moći mijenjati funkcije tipki na Xbox One kontroleru, baš kao što to možemo na PC-u i na Playstationu 4.

Ne samo to, već je prošlog tjedna glavni čovjek Xboxa Phil Spencer na twitteru objasnio kako se radi i na još nekim traženim ažuriranjima. Jedno od njih je pozadinska muzika koja je bila vrlo popularna na Xboxu 360, ali ju Xbox One od izlaska iz nekog razloga nije ponudio.

Malo je neobično što Microsoft grandiozno najavljuje mogućnosti koje je imala njihova prethodna konzola pred gotovo deset godina, ali moramo priznati da se pomalo iskupljuju za labavo poslovanje pri izlasku novog Xboxa.

Kako vama zvuče ovi dodaci, je li vam s njima Xbox One primamljiviji? Što kažete na najavljeni backwards compatibility koji nestrpljivo iščekujemo?

Komentari (1)

  • jo

    09.10.2015 - 09:40

    Nije nužno vala.
    Glupost.
    Na većini igara su dobre kontrole.
    A ovaj džojstik je bez konkurencije.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?