HCL.HR

Valve Index VR košta više od tisuću eura, a novoj Half-Life igri nema ni traga ni glasa

Zoran Žalac 02.05.2019.   •   4 komentara


Tresla se brda, rodio se kit. Valve Index VR Kit, to jest. Od tisuću eura. Bez nove Half-Life igre.

Dok Epic Games ulaže u popularne igre, Valve s druge strane pokušava udovoljiti VR entuzijastima. Obični smrtnici pritom ostaju razočarani jer novi VR headset košta 1079 eura, a nema prateću Half-Life igru. Za sada. Ne znači da ju jednom u budućnosti neće imati, ali toliko od one glasine da će igra doći u paketu s Indexom.

Kad kažemo da Valve Index košta 1079 eura to zapravo nije cijela istina. To je cijena za cijeli paket – VR headset, dva kontrolera te bazne stanice za praćenje položaja. Index se može koristiti i sa baznim stanicama HTC Vivea, pa u tom slučaju cjenovno može biti isplativiji jer headset i kontroler možete kupiti za 799 eura.

No, što je to zapravo toliko skupo? Valve Index ima LCD ekrane rezolucija 1440×1600, podršku za 120Hz i eksperimentalni mod za 144Hz, veće vidno polje od HTC Vivea, slušalice koje dostavljaju kvalitetan zvuk bez da su prislonjene direktno na uho.

Komfor je ključna točka Valve Indexa jer je uređaj lakši i udobniji od bilo čega na tržištu VR headseta. Što se kontrolera tiče, svaki ima po 87 senzora i u stanju je pratiti svih pet prstiju. Baterija im je predviđena za oko sedam sati igranja, puni se preko USB C utora i ima mogućnost brzog punjenja.

Valve Index korisnicima će biti dostupan 28. 6. ove godine, no ako za njega doznajete tek sada – već vam je kasno jer je rasprodan. Nije poznato kad će se opet moći kupiti. Ni kada će Half-Life VR igra biti najavljena. Ako uopće i bude.

Označeno sa:

Komentari (4)

  • Agent

    02.05.2019 - 10:27

    Kolko su to komada napravili da su tako brzo prodali VR headset od 1.079 eura

  • SanKa

    02.05.2019 - 11:08

    ok i koji k ce se igrat s tim ?

  • tomekplejka89

    03.05.2019 - 11:57

    Kad izlazi Half Life 3…jel zna netko mozda?

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?