HCL.HR

Valve želi napraviti Steam Controller 2, kažu da je to samo pitanje vremena

Zoran Žalac 17.12.2022.   •   3 komentara   •   Tehnologija


Prvi kontroler rađen za korisnike Steama imao je svoje poklonike, ali nije dugo živio prije nego se prestao proizvoditi. No, Valve nije odustao od vizije da korisnicima Steama podare novu metodu kontroliranja igara.

Steam Controller već je nekoliko godina dio povijesti. Tvrtka Valve lansirala ga je 2015. godine, a umirovila 2019., od kad je prekinuta njegova proizvodnja. Bio je to radikalno drugačiji kontroler od većine kontrolera na tržištu, ponajprije zbog pokušaja integriranja trackpad kontrola umjesto analognih palica.

Manjem se dijelu PC gamera to svidjelo, no sam uređaj nije bio osobito popularan. Zapravo, iz našeg je iskustva djelovao prilično jeftine izrade. Kad je proizvodnja Steam Controllera prekinuta, činilo se da je priča završena. Međutim, izgleda da Valve još nije odustao od toga da ima svoj uređaj za kontroliranje igara na Steamu.

Nakon uspjeha sa Steam Deckom, koji je prodan u više od milijun primjeraka u prvih pola godine na tržištu, ponovno se javila želja izradom kontrolera za PC igre. U nedavnom intervjuu za The Verge, jedan od dizajnera Steam Decka poručio je kako je moguće da ćemo vidjeti Steam Controller 2.

“Da, želimo to napraviti. Samo je pitanje kako i kada.” – kratko je izjavio Lawrence Yang.

Trenutno je Valve maksimalno fokusiran na Steam Deck te već razmišljaju u kojem bi pogledu mogli napredovati s njegovim nasljednikom. Za potencijalni se napredak trenutno ne spominju nikakva poboljšanja u vidu kontrole, nego u segmentu baterije, hlađenja i ekrana Steam Decka.

Označeno sa: , ,

Komentari (3)

  • trulex

    17.12.2022 - 18:27

    Svaka čast Hrvatskoj na osvojenom 3. mjestu. Predobro. I valve kontroler no.2 će biti predobar.

  • Demon90

    17.12.2022 - 21:44

    Meni je prvi bio sasvim ok kad se trackpad podesi pravilno. Ne koristim ga baš jer općenito ne korist kontrolera Al ono još je na životu i potpuno funkcionalan

  • Arthur

    19.12.2022 - 13:05

    Bio je dobar samo se nikada neću naviknuti na touchpad općenito, a pogotovo u smislu igranja. Meni je osobno teško igrati sa time. Sve u svemu odličan komad hardwra, ali ostajem pri Dualdhocku 4 koji je meni odličan.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?