HCL.HR

Veliki turniri uz sedam dana gamerskog raja u Sloveniji

Andrej Krezić 27.07.2015.   •   7 komentara


Sunce, plaže, koncerti, more, gaming. Izbacite uljeza. E, pa dragi naši čitatelji, ovdje uljeza nema.

Odmaralište za gejmere pod nazivom The Gaming Resorts najavljuje veliki gamerski festival kombiniran s opuštajućim odmorom u slovenskom gradu Portorož od 6. do 13. rujna. Na festivalu će se održati dva velika turnira, u igrama Counter Strike: Global Offensive (od 7. do 9. rujna) i u Doti 2 (od 10. do 12. rujna), s glavnim nagradama od 50.000 dolara za svaki turnir.

Svoje sudjelovanje su već potvrdila velika svjetska imena obiju scena tako da u CS: GO imamo najbolja 4 tima na svijetu: NiP (Ninjas in Pyjamas), TSM (Team Solo Mid), VP (Virtus Pro), i još se čeka potvrda prvaka – tima Fnatic, uz dva kvalificirana tima i Na’Vi.

Ni Dota 2 ne zaostaje sa zvučnim imenima pa su tako tu čak dva osvajača najprestižnijeg Dota 2 turnira, The International: Na’Vi i Alliance uz potporu još dvaju sudionika ovogodišnjeg Internationala, timova Virtus.Pro i Empire te tim NiP, a pregovara se i sa ostalim vrhunskim imenima, kao što su Team Secret, Evil Geniuses i Cloud 9 G2A među ostalima.

Ako vam ovo nije izmamilo sline/osmijeh na lice, tu je još ponešto za svakoga. Tako će se amaterski i profesionalni sudionici turnira moći okušati u još pet igara i imati priliku osvojiti 10,000 dolara u svakoj od njih. Pripremite stoga summonere za League of Legends turnir, dobro promiješajte karte za Hearthstone turnir, naoštrite kontrolere za Pro Evolution Soccer 2015 i osmislite dobru strategiju za nadmetanje u igri Civilization V. Uz sve to održat će se još jedan turnir u igri koja će tek biti otkrivena.

The Gaming Resorts - Portoroz

Svaki dan će biti aktivna dva glazbena stagea, jedan alternativne glazbe i jedan elektroničke. Možete uživati i u vrhunskim pivima malih prvoklasnih pivovara, posjetiti izložbeni prostor raznih proizvođača softvera i hardvera, baciti se u more pa nazad na turnir.

Što se smještaja tiče, postoji više različitih vrsta za svačiji gušt i džep, za one avanturističkog duha tu je barbarski paket koji uključuje smještaj u kampu, a za one nešto finije stražnjice paladin paket uključuje smještaj u iznimno lijepim apartmanima za pet ili šest osoba. U vrijeme pisanja ovog članka već su rasprodani najluksuzniji paketi za mageve i archmageve.

Za cijene, slike mjesta i smještaja te više detalja, pratite ovaj link do službene stranice i rezervirajte svoju kartu ako vam sve ovo djeluje zanimljivo, jer je broj mjesta ograničen na 5000. Upitajte se kada ćete opet moći vidjeti toliko svjetski poznatih lica esports scene na jednom mjestu u takvoj blizini lijepe nam naše. Vidimo se u Portorožu odakle ćemo vas izvještavati s lica mjesta.

Komentari (7)

  • TeroXCro

    27.07.2015 - 11:00

    Kad kažete Slovenija,jel to mislite na austrijsku granicu s Hrvatskom,ili hrvatsku sa Austrijom?

    • Ementaler

      @TeroXCro, 27.07.2015 - 12:11

      Super ti je fora.

  • bartul_9

    27.07.2015 - 13:33

    Ode bi bilo lipo otic..

  • Sinistro

    27.07.2015 - 13:45

    Bilo bi odlicno ovamo poc, samo sto je 700 km zracne linije do tamo! 🙁

  • LeftY

    27.07.2015 - 14:21

    woohoo, dolazim 🙂
    hvala na vijesti, tamo sam od 3.8 na dalje a nisam niti znao za ovo

  • Aerina

    27.07.2015 - 14:29

    Pasha my friend. Eh da se još naši sjete organizirat ovakvo nešto 🙁

  • iivvaann012

    28.07.2015 - 15:38

    Možda budem išao. Imam 1 sat vožnje do tamo.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?