HCL.HR

VIDEO: Igrači bez majica i ostale lude situacije s ovogodišnjeg EVO turnira

Igor Belan 20.07.2015.   •   0 komentara


Najveći turnir u fighting igrama na svijetu iz godine u godinu ne razočarava: pogledajte tri najzanimljivije situacije s ovogodišnjeg EVO-a.

Jučer navečer završio je The Evolution Championship Series 2015, ovogodišnje izdanje najvećeg turnira u igrama fighting žanra. Tisuće natjecatelja koji vježbaju godinama došli su u Las Vegas pokazati što znaju u Ultra Street Fighter 4, Ultimate Marvel vs. Capcom 3, Super Smash Bros, Guilty Gear Xrd -SIGN, Killer Instinct, Mortal Kombat X i Persona 4 Arena Ultimax.

Osim zanimljivih mečeva za fanove žanra, s EVO turnira svake godine na internet isplivaju tragikomične i napete situacije koje se mogu opisati jedino kao čisto gamersko zlato. Srećom po sve nas, ni ove godine nije bilo drugačije.

Prva situacija koju bismo izdvojili dogodila se usred velikog finala Ultra Street Fighter 4 turnira. Tamo su se susreli japanski igrač Yusuke Momochi i tajvanski igrač Bruce Hsiang. U drugoj rundi odlučujućeg meča kontroler (fight stick) gospodina Momochija se zbog nekog nasumičnog kvara odspojio, čime se igra automatski pauzirala. Čovjek stvarno nema sreće. Te stvari su obično vrlo izdržljive, a od svih trenutaka na svijetu njemu se stick morao pokvariti baš usred velikog finala na najvećem turniru na svijetu.

Momochi je čak i vrlo lijepo krenuo u tu rundu, a bio je i u prednosti zbog pobjede u prijašnjoj, ali zbog pravila koja nalažu da se igra ne smije pauzirati usred meča morao je predati tu rundu. To je sve dovelo do još napetije finalne runde, no nećemo vam reći tko je na kraju pobijedio – pogledajte video, isplati se.

Druga situaciju koju bismo izdvojili obavezno moraju pogledati ljubitelji kečera među vama. Nakon što smo nedavno pisali o tipu koji je na turnir sličan ovome uletio u stilu profesionalnog hrvača Steve Austina, na EVO turniru dogodilo se nešto slično.

U Ultra Street Fighter 4 meču između korejskoga igrača Poongkoa i amerikanca Onisana, pale su majice. Ne iz vrućine, već iz provokacije. Bilo bi dobro da je prije toga palo i par trbušnjaka, ali ovako nam je čak i draže.

Posljednja situacija koju ne želimo da propustite je vjerojatno najveći fail cijelog natjecanja. Dogodilo se to u finalu Guilty Gear Xrd Sign turnira između dva japanska igrača, Woshige i Ogawa. Potonji slovi za ponajboljeg igrača Guilty Geara na svijetu, neki će vam reći da je on “bog Guilty Geara”, no Woshige je pokazao što zna i pobijedio favorita Ogawu u drugoj rundi.

Pun entuzijazma ustao se i krenuo slaviti pobjedu na turniru, što bi bilo sasvim OK da nije zaboravio da meč uopće nije gotov nakon dvije runde.

Komentari (0)

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?