HCL.HR

VIDEO: Super Mario 64 i Ocarina of Time pokrenuti na ručnom satu… ozbiljno

Juraj Bevandić 03.11.2015.   •   0 komentara


Ako vas raznorazne aplikacije još nisu uvjerile u korisnost pametnih satova, trebali biste pogledati kako glatko ovaj sat vrti N64 igre i razmisliti ponovno.

Pred par godina rekao bih da ovo zvuči kao neka užasna šala o napretku tehnologije, ali nije nam ovo prvi put da vidimo videoigre pokrenute na ručnim satovima. Nakon projekata poput prvog Half Lifea koji se već vrtio na zapešćima, došao je red na nešto drugačiji, možebitno i veći zalogaj – Nintendo 64 emulator.

Nema tu puno komplikacija, emulator funkcionira baš onako kako bi trebao. Kao što ćete vidjeti u videu, na sićušnom ekranu LG G Watcha pokreću se Super Mario 64 i The Legend of Zelda: Ocarina of Time. Najimpresivnija je stvar koliko se ustvari glatko igre vrte, pogotovo s obzirom na to da ima i jačih satova na tržištu.

Najveći je problem ipak očit na prvu, a to su kontrole. Vjerojatno ste već pokušali emulirati igre na pametnim telefonima i vrlo vjerojatno odustali, jer je prosječnih pet inča dijagonale najčešće premalo prostora za prikaz igre i vaše prste na touch kontrolama. E sada zamislite to na ekranu osjetno manjem od 2 inča.

Svejedno, ovakvi projekti sve češće pokazuju koliko puno možemo izvući iz fizički sićušnog hardvera. Ne samo da to svjedoči dosadašnjem napretku tehnologije, već oslikava svijetlu budućnost posebice prijenosnih uređaja.

Imate li vi uz pametne telefone i pametne satove? Bi li vas ovakva nekakva ludost mogla nagovoriti na kupnju jednog?

Komentari (0)

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?