HCL.HR

VIDEO: The Park se čini pomalo poznato, ali bi nas trebao dobrano isprepadati

Juraj Bevandić 11.10.2015.   •   7 komentara


Studio poznatiji po point’n’click avanturama i MMORPG-ovima upustio se u žanr horrora i predstavio nam narativno vođeni The Park.

Funcom možda nije najzvučnije ime na sceni, ali djeluju već preko dvadeset godina i radili su na nekim dobrim i razvikanim naslovima poput The Longest Journey, Anarchy Online i Age of Conan. The Park koji očekujemo do kraja godine, neće imati previše srodnosti s tim njihovim prošlim naslovima.

Radi se o horror igri koju i sami developeri uspoređuju sa naslovima poput Gone Home i The Vanishing of Ethan Carter, a kao psihiloški horror vođen naracijom i nama na prvu tako zvuči. Uvijek smo uzbuđeni oko takvih igara i onoga što nam dobro ispričana priča može predočiti.

Ono što bi moglo razočarati neke igrače je kratkotrajnost ove avanture, jer vam je za prelazak The Parka navodno dovoljno sat do dva sata vremena. Vidjet ćemo još kako će to Funcom cjenovno opravdati, ali možda igra jednostavno dovoljno dobra da opravda sve sumnje.

Kako vama izgleda The Park? Mislite da je dva sata dovoljno za uspjeh jedne ovakve igre na današnjem tržištu?

Komentari (7)

  • Vejn

    11.10.2015 - 18:28

    Ako cete da se userete, u tim granicama da ne smijete otici na spavanje, doslovno, igrajte Outlast ! Jednsotavno, posle njega meni je sve sto se tice pojma horor presmjesno 😀 Ovo necu ni otvarati…

    • Ementaler

      @Vejn, 11.10.2015 - 18:49

      A dobro, nije poanta horora uvijek samo u tome da se doslovno isprepadaš 🙂

    • atom

      @Vejn, 11.10.2015 - 20:00

      Ma Outlast je jako jako generičan po meni i jako precijenjen. Ne pale više umobolnice. A neznam ni koliko će parkovi. Frictionalove igre su zanimljivije, a i strašnije zbog toga nemaju veze sa klasičnim temama "umobolnica,bolnica,lutke i bebe"(referiram se i na five (boring) night at freddys). Bar je tako moje mišljenje.

    • Erebus

      @Vejn, 11.10.2015 - 20:26

      znam da nisi to izricito rekao, ali ovo nije survival horror, pogotovo ako ide na foru Ethan Cartera i Gone Home
      Outlast je odlicna igra, ali mislim da Frictional Games jos uvijek vlada tim vodama
      trenutno igra koju najvise iscekujem je Perception, mogla bi bit genijalna, ovisno kako je izvedu

  • RedEy3

    11.10.2015 - 19:26

    Dobra ideja, ali daleko prekratak…

  • Anomaly

    11.10.2015 - 22:46

    Volim koncizne igre pa neka su i kratke. Bolje kvalitetnih sat vremena no manje kvalitetnih pet sati. Čak i ako da mi niži nivo kvaliteta bude dovoljan, a može da bude, što da ne, radije ću se zadovoljiti kraćom igrom zbog uštede vremena a u dosta slučajeva i nerava jer često primetim kako su neke igre (mnoge zapravo) razvučene da bi jednstavno trajale duže pri čemu, bar meni, postaju naporne.

  • Doomguard

    @sucidar123, 12.10.2015 - 08:01

    Slazem se da je kvaliteta bitnija od kolicine, ali ne ako me za tih sat vremena zabave traze 500 kn… vec su se dokazali da znaju napravit odlicnu atmosferu i pricu, a tu za park nema sumnje jer je u sercret worldu, no cijena ce na kraju ipak biti presudni faktor. Na tom polju vec godinama failaju sto se tice TSW pa se nadam da ce ovdje to malo prihvatljivije napravit.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?