HCL.HR

VIDEO: Twitch pobijedio prvog bossa Dark Soulsa

Juraj Bevandić 21.08.2015.   •   0 komentara


Nećemo to nazvati varanjem, ali Twitch je malo izmijenio prvotne kontrole i uspio pobijediti prvog bossa igre. Doduše, ovim tempom će i dalje prije dočekati smak svijeta nego završiti cijelu igru.

Prije tjedan dana Twitch je započeo igrati Dark Souls u standardnoj maniri – kroz kaos istovremenih chat naredbi hrpetine gledatelja. Dakle gledate live stream igre, a naredbom u chatu možete pokrenuti lika u određenom smjeru ili izvesti neke druge akcije. Nije to ništa novo, na isti način prijeđeno je već nekoliko jednsotavnijih 2D Pokemon igara, ali Dark Souls je kao jedan ubitačno teški 3D naslov potpuno drugi par rukava.

Kada su čuli da se taj projekt igranja Dark Soulsa kroz Twitch chat uopće pokreće, većina gamera na svijetu, uključujući i mene je istovremeno duboko uzdahnula i složila se da nikada neće završiti cijelu igru. Isprva im je trebalo dva dana samo da dođu do prvog NPC-a, zapale prvi bonfire i zapnu nazad u prvom hodniku u igri.

Četiri dana kasnije pobijedili su Asylum Demona, prvog bossa u igri.

Znam što ćete reći, Asylum Demon je prelagan, može ga se pobijediti zatvorenih očiju i sve to stoji, ali ekipa se prije toga mučila s prvim strijelcem koji gotovo da ni ne napada igrača. Od tada su malo promijenili sustav kontrola. Umjesto potpunog kaosa koji je vladao kanalom, predstavili su slidere za demokraciju ili anarhiju, automatsko hodanje ili stajanje, isključene i uključene izbornike te delay kontrola.

Svaki glas za jednu od tih opcija miče slider u jednu ili drugu stranu, pa su tako uspjeli ukloniti probleme koji su ih zadržavali, a svejedno održali duh zajednice koja upravlja igrom. Asylum Demona pobijedili su tako što bi igra stala na neko vrijeme i onda bi gledatelji glasali za idući potez nakon čega bi se onaj s najviše glasova izveo.

To već zvuči kao da bi mogli preći igru. Skroz je ironično što je posljednji boss Gwyn ustvari ljudskog obličja i moguće je parirati njegove napade štitom, pa bi ujedno trebao biti smiješno lagan s obzirom da se igra sada praktički vrti na poteze. Jedini je problem što je Dark Souls ogromna igra i ako planiraju nastaviti ovim tempom od otprilike jednog koraka po minuti, trebat će im možda i više vremena nego prije.

Borba protiv Asylum Demona trajala je 45 minuta. Toliko je inače dovoljno igraču koji već poznaje igru da skupi opremu koja mu je dostatna za cijelu igru i uz to pređe gotovo polovicu igre. Pogledajte kako je to izgledalo u „akciji“.

Komentari (0)

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?