HCL.HR

VIDEO: U Minecraftu napravljen mobitel koji može obavljati video pozive

Juraj Bevandić 03.12.2015.   •   6 komentara


Kreativni genijalci nas uvijek iznova uspiju iznenaditi svojim kreacijama u Minecraftu, ali što je previše je previše. Napravljen je virtualni smartphone koji može ići na internet i održavati stvarne video pozive.

Jednom sam napravio dvorac u Minecraftu. Stavio sam i obrnute stepenice pod prozore, i ogradice kao velike svijećnjake, skrivena vrata iza slike, sve te fora stvari. Popularni youtuber CaptainSparklez, pravim imenom Jordan Maron, napravio je funkcionalni smartphone u igri. Čime je učinio da moj nekoć impresivni dvorac pored toga izgleda kao kućica od blata.

CaptainSparklez je na projektu surađivao s američkom firmom za telekomunikacije Verizon koja je sponzorirala čitav pothvat. Verizon je također pomogao utoliko što je razvio web aplikaciju Boxel koja prevodi stvarne web stranice ili video zapise u kocke od kakvih se sastavljen svijet Minecrafta. Server onda koristi poseban Boxel-client plugin koji spaja Minecraft i stvaran svijet i prebacuje te prevodi podatke iz jednoga u drugi.

Nešto više detalja o tehničkoj strani priče možete pronaći na githubu. Još je zanimljivije što ondje možete i skinuti alate potrebne za projekt i na kraju krajeva uz malo kodiranja sami u svojoj igri surfati webom, slati poruke, održavati video pozive, slikati selfije i raditi ostale stvari koje očekujete od stvarnih pametnih telefona.

Kao i uvijek s Minecraftom, najveće je pitanje što slijedi. Ovo je jedna od najimpresivnijih stvari koje smo vidjeli u igri, ali sada kada su postavljeni temelji vrijeme je da kreativci iskoriste postojeće alate na svoj poseban način.

Kojom se kreacijom vi najviše ponosite? Planirate li isprobati ovaj smartphone?

Komentari (6)

  • Newbster

    03.12.2015 - 13:00

    Apsolutno najluđa stvar dosad. Minecraft se toliko integrirao u pravi život da me ne čudi da će netko jednog dana napraviti da možeš mjenjati između pravog života i minecrafta. Stvarno svaka čast.

  • 4billion

    03.12.2015 - 13:49

    To je to, prodajem mobitel 🙂

  • GTA222

    03.12.2015 - 14:40

    Bio je jedan bolji mod ali je bio samo pretraživać, mogo si ono stvarno otići na internet i radit šta hoćeš.

  • raPe

    03.12.2015 - 18:48

    Ako hoces da pricas plati 25 Dijamanata po minutu :3

  • milenko

    03.12.2015 - 19:41

    I ako impresivno,nema nikakve svrhe,čemu ce mi telefon u igri kad 3 puta brze mogu da izvadim telefon iz cepa i nazovem prijatelja na face time,i da imam sliku mnogo boljeg kvaliteta.Plus sta ce ti internet kad nemas tu sta da radiš,opet ide isti argument kao i kod poziva,mogu mnogo brze da otvorim internet i da nadjem stranicu koja mi treba nego da upalim video igru i uradim sve ovo sto je ovaj tip uradio,i onda jos ne mogu da radim bilo sta na tom internetu.

    • oetam

      @milenko, 03.12.2015 - 21:38

      Naravno da trollaš 🙂

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?