HCL.HR

ViR kontroler bit će za one koji žele osjetiti trzaj oružja kad pucaju u igrama

Zoran Žalac 20.07.2022.   •   2 komentara   •   Tehnologija


Novi kontroler izgleda kao da je izašao iz svijeta Star Treka, no zapravo je namijenjen igranju igara virtualne stvarnosti, s mogućnošću simuliranja trzaja u paljbi.

Još uvijek smo daleko od sna da ćemo sve videoigre igrati u virtualnoj stvarnosti. No, ako se to jednom dogodi, jedna od najvažnijih stvari u tom doživljaju bit će simuliranje otpora putem vibracija kontrolera. Vrlo je lako razbiti iluziju virtualne stvarnosti čim igra ne šalje odgovarajuću povratnu informaciju, zato se neki već sada trude dizajnirati kontroler koji bi pravilno dočarao trzaje virtualnog oružja u rukama samog igrača.

ViR kontroler kojega je koncipirao izraelski dizajner Tom Man donosi upravo to – trzaj oružja prilikom pucanja u VR pucačinama. Sam je kontroler dizajniran u obliku futurističkog pištolja i djeluje prilično elegantno. Doduše, ima svega jednu fizičku tipku – dinamični okidač/trigger, pa je sama primjena upitna. Međutim, u teoriji bi kontroler trebao pratiti igračeve prste, tako da bi mu se funkcionalnost u igrama mogla povećati.

Za sada je cijela stvar još uvijek u razvoju i nema garancije da će postati komercijalni proizvod. No, zasigurno je da ćemo u budućnosti viđati sve više sličnih kontrolera.

Komentari (2)

  • Enrubius

    20.07.2022 - 20:16

    Zanimljivo,zanima me u praksi kak to izgleda.

  • moordrak

    20.07.2022 - 20:43

    Mmmm da. Ovo mogu zamisliti u kombinaciji sa omnidirekcionalnom trakom Nu Bojim se da su takve stvarčice za veliku većinu gejmera debelo u fazi znanstvene fantastike…

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?