HCL.HR

Više nije moguće kreirati PSN račun na starim PlayStation konzolama

Zoran Žalac 10.05.2022.   •   2 komentara   •   Tehnologija


Sony je najnovijim ažuriranjem za PlayStation 3 i PlayStation Vita konzole uklonio mogućnost kreiranja korisničkog računa za PlayStation Network izravno na tim uređajima.

PlayStation 3 konzola bila je prva koja je od igrača tražila kreiranje korisničkog računa za PlayStation Network. Sada je došlo do toga da kreiranje PSN računa na toj konzoli više nije moguće. Novim ažuriranjem verzije 4.89 za PlayStation 3, kao i ažuriranjem 3.74 za PlayStation Vitu, Sony je iz sustava tih konzola uklonio brojne postavke za kontrolu korisničkog računa.

Da biste sada kreirali novi PSN račun, koji je i dalje potreban ako PS3 i PS Vitu planirate koristiti online, morat ćete to napraviti pomoću mobitela ili PC-ja. U slučaju da zaboravite lozinku/šifru svog korisničkog računa i odjavite se s PS3/PSV konzole, poništenje lozinke više nećete tražiti na tim konzolama nego preko weba, odnosno na PC-ju ili mobitelu.

Ovo je samo još jedan u nizu poteza kojima Sony svoje stare PlayStation platforme šalje u mirovinu. Prošle godine uklonjena je mogućnost kupovanja igara preko tih konzola. Igre u digitalnom obliku i dalje se mogu kupiti i preuzeti na konzolu, ali se kupnja mora obaviti preko PC-ja ili novijih PlayStation konzola.

Komentari (2)

  • Samson

    10.05.2022 - 20:34

    Moram nadodati da kupite igru na PS3 ili ps Viti, morate dodate novac na vaš virtualni novčanik, iliti ga fond te tako uzimat igre na psn storeu. Ako to još itko radi , mislim to su uradili iz razloga sigurnosti trgovine, ali mislim da još neće neko vrijeme gasiti store, barem se ja nadam jer još uvijek igram na PS3 neke igre

  • Rastmahatta

    11.05.2022 - 08:54

    Nostalgija….

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?