HCL.HR

Vraća se borilački serijal Virtua Fighter, s naglaskom na esport

Josip Klanfar 26.05.2021.   •   2 komentara


Segina tabačina Virtua Fighter se vraća ovoga puta u remasteriziranom izdanju petice, a nosi naziv Ultimate Showdown. Dolazi uskoro i to na Playstation 4 konzolu.

Evo dobre vijesti za one koji vole nekoć popularnu Seginu tabačinu, svu trojicu takvih u Hrvatkoj, da budem precizniji. Virtua Fighter se vraća nakon devet godina i to u remaster izdanju petog dijela… koji je izašao još za PlayStation 3 konzolu. Nosit će naziv: Virtua Fighter 5: Ultimate Showdown.

Puno se špekuliralo da li je serijal mrtav ili ga još misle držati na životu, a ovo je konkretno dokaz da ambicije još uvijek za ovim serijalom ima, s obzirom da smo ga prethodno viđali u Yakuza igrama na arkadnim mašinama. Kada sam već spomenuo Yakuza igre, za remaster Virtua Fightera odgovoran je Yakuza tim i pokretat će ju isti engine kao i Yakuza igre. Da li to sada znači da će se serijal vratiti s nekom novom igrom? Za sada ne znamo, ali mora se priznati da je i ovo dobar korak naprijed.

Treba napomenuti kako se ovaj remaster podudara s nadolazećom 60 obljetnicom Sege pa bi to mogao biti jedan od razloga zašto se baš sada serijal vraća. Bilo kako bilo, igru ćemo igrati na Playstation 4 konzoli i to 1. 6. ove godine, odnosno za manje od tjedan dana. Šuška se također da bi se igra mogla dijeliti uz pretplatu na PlayStation Plus, s obzirom da su si u Segi zacrtali da njome žele Virtua Fighter serijal približiti esports tržištu.

Komentari (2)

  • kebbab

    26.05.2021 - 16:37

    Toooooo ovo sam čekao 👊

  • uco_srima

    30.05.2021 - 10:07

    nice

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?