HCL.HR

Vraća se Buffy The Vampire Slayer, fanovi su se povampirili

Pero Mlinar 23.07.2018.   •   2 komentara   •   Zanimljivosti


Procurio je niz informacija koje su sugeriraju da se radi na rebootu serije Buffy: The Vampire Slayer, a najproblematičnija od njih tiče se rase glavne junakinje.

Popularna serija Buffy The Vampire Slayer nakon dugogodišnjeg izbivanja s malih ekrana trebala bi dobiti novo poglavlje u obliku reboota negdje u trećem mjesecu 2019. Ako je vjerovati The Hollywood Reporteru koji je tu vijest izvorno objavio, na rebootu radi Joss Whedon, tip koji je bio zadužen i za originalni serijal.

Serija je navodno u planove za produkciju ušla negdje tijekom prošle jeseni, nakon što je Whedon producentskoj kući 20th Century Fox Television ponudio svoje viđenje novog formata za seriju koja je s emitiranjem završila davne 1997. godine.

Da se podsjetimo, u jednom od intervjua s početka prošle godine Whedon je izjavio kako je zainteresiran za rad na novim nastavcima Buffy, no istovremeno i nesiguran je li za to doista spreman.

Rebootovi su za mene nešto pomalo nalik majmunskoj šapi. Iako neke stvari u njima možete vratiti kakve su i nikad bile, iskustvo nikada neće biti jednako dobro. Čar gledanja serije po prvi put je izgubljena, a to čini veliki dio posebnosti čitavog iskustva. Trebate se suočiti s nekim očekivanjima i prilagoditi se trenutnoj klimi, što nije uvijek lako. Na sreću, većina glumaca s kojima sam radio i dalje izgledaju nevjerojatno i siguran sam da nisu  zahrđali. Za razliku od mene, jer se bojim da sam možda zahrđao kao pripovjedač.

Čini se da su Whedon i ekipa iz 20th Century Foxa taj problem riješili – i to u obliku Monice Owusu Breen, spisateljice poznate po serijama Alias, Charmed i Agents of SHIELD, koja će na rebootu raditi kao glavna scenaristica i na taj način udružiti snage s Whedonom u dovođenju novih epizoda Buffy na TV ekrane.

Ako je vjerovati izvorima za THR, novi Buffy trebao bi biti smješten u današnje vrijeme i dijeliti mitološku pozadinu s originalom. Glavna glumačka postava, međutim, trebala bi biti izmijenjena, a spominje se da bi naslovna junakinja mogla biti afroamerikanka. Isto tako, kako se zasad čini da će se raditi o rebootu, a ne običnim nastavcima, postavlja se pitanje što će Whedon i Owusu Breen učiniti po pitanju sad već kultnih likova iz originala.

Ako se o tome pita fanove, ništa dobrog:

Ukoliko se zaviri na društvene mreže nešto pogodnije za diskusiju, primjerice poput Reddita, naići će se na sličnu situaciju. Ljudi su uglavnom nezadovoljni idejom reboota, te bi radije htjeli vidjeti obične nastavke. “Ne dirajte mi Buffy”, neki je konsenzus koji prati vijest o rebootu i mogućoj transformaciji.

Pošto još ništa nije službeno potvrđeno vrijedi pričekati prije nego što se zaključi da će reboot doista sadržavati stare likove i da će nova Buffy zapravo biti mala Keisha, ambiciozna reperica iz sunnydaleskog geta.

U bilo kojem slučaju, ako do reboota dođe i isti bude uspješan, računajte na to da će se Buffy ponovno pojaviti i u virtualnom obliku jer u svijetu videoigara već dugo nismo imali zgodnu ubojicu vampira.

Označeno sa:

Komentari (2)

  • CrashLP

    23.07.2018 - 16:49

    Da vidimo:
    Lista legendarnih TV serija koje su unazad dvije godine dobile reboot/remake/nastavak (off the top of my head)…..
    X Files, Prison Break, Heroes, Roseanne, Full House, Charmed, Nikita, Beverly Hills, Melroce Place, 24, MacGyver….
    Lista svih navedenih serija koje su valjale:

    … da …

    • Serpico

      @CrashLP, 24.07.2018 - 11:38

      Nastavak najlegendarnije TV igrane serije, Twin Peaks, je valjao.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?