HCL.HR

Wargaming.net postao je vlasnik Total Annihilation i Master of Orion franšiza

Stjepan Fikter 03.08.2013.   •   2 komentara


Developer World of Tanksa, Wargaming.net nadmašio je ponude Uber Entertainmenta i Stardocka na aukciji Atarijevih igara te tako postao vlasnikom Total Annihilation i Master of Orion franšiza.

Atari je krenuo stopama THQ-a, pa su nakon predaje zahtjev za bankrotom stavili svoje intelektualno vlasništvo na aukciju koja je završila prošli mjesec. Sada je poznato da su Total Annihilation i Master of Orion franšize završili u rukama developera igre World of Tanks, Wargaminga. Studio je dao najvišu ponudu za ove franšize i tako nadmašio Uber Entertainment koji je također htio Total Annihilation te Stardock u nadmetanju za Master of Orion. Stardock ipak nije otišao praznih ruku jer su uspjeli kupiti Star Control franšizu.

Na novinarskoj konferenciji koja je održana povodom 15. godišnjice studija, izvršni direktor Wargaminga, Victor Kislyi otkrio je kako će nove igre ovih franšiza biti AAA naslovi iza kojih će stajati Wargamingova snaga. Na to je dodao: “Total Annihilation i Master of Orion su strateški klasici. Iako je prerano za otkriti bilo kakve detalje, mi smo više nego spremni dati novi život ovim igrama na kojima je većina nas odrasla. Upravo će na njima biti naš glavni fokus.”

Kod Total Annihilationa je posebno zanimljivo što je ranije ove godine Wargaming.net kupio Gas Powered Games, studio koji je osnovao Chris Taylor, kreator ove utjecajne strategije. Stoga možemo pretpostaviti da će Chris možda dobiti priliku da napravi novu Total Annihilation igru.

Komentari (2)

  • black_out

    03.08.2013 - 18:11

    Nadajmo se da neće biti neka MMOF2P smeća.

  • iNoob

    04.08.2013 - 12:18

    Total Annihilation i dan danas rokam sa frendovima u lanu. Bilo bi super da izbace nove nastavke.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?